Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström: Nuorten työllisyystilanne parempi kuin vuosiin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 12.2.2018 9.17
Tiedote

Työministeri Jari Lindström vierailee nuorten Ohjaamo-viikon päätapahtumassa Rovaniemellä 13.2.2018. Hän avaa rakennus- ja kiinteistöalan rekrytointitapahtuman ja jakaa palkinnon vuoden Ohjaamo-teosta.

– Nuorten työllisyystilanne on nyt yleisesti ottaen parempi kuin vuosiin. Talouden piristyessä on kuitenkin huolehdittava myös niistä nuorista, jotka eivät ole pitkään jatkuneen taantuman aikana päässeet kiinni työelämään, ministeri Lindström muistuttaa.

– Ohjaamoissa nuoret voivat saada henkilökohtaista tukea ja löytää usean eri toimijan palvelut saman katon alta. Olen iloinen siitä, että meillä on tänään jo 50 Ohjaamon verkosto, ministeri Lindström sanoo.

Hallitus myönsi keväällä 2017 viiden miljoonan euron määrärahan Ohjaamoiden toiminnan vakiinnuttamiseksi. Lisäksi hallitus päätti syksyn 2017 budjettiriihessä lisätä alle 30-vuotiaille kohdennettuihin tulosperustaisiin ostopalveluihin kaikkiaan 15 miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada kaikkiaan 10 000 nuorta näiden palveluiden piiriin.

Ministeri Lindström tapaa vierailunsa aikana myös Rovaniemen kaupunginjohtajan. Lisäksi hän tapaa TE-toimiston ja ELY-keskuksen henkilöstöä ja vierailee Valtorilla.

Ministeri Lindströmin blogikirjoitus: Nuorten työllisyystilanne näyttää nyt hyvältä.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
erityisasiantuntija Janne Savolainen, p. 029 50 67042

 
Sivun alkuun