Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström: TE-hallinnon palvelut auttavat uudelleentyöllistymään Oulun seudulla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.3.2019 17.50
Tiedote

- Normaalit ELY-keskuksen ja TE-toimiston tarjoamat muutosturvan keinot saadaan käyttöön Oulussa, sanoo työministeri Jari Lindström.

Stora Enso ilmoitti tänään 18.3. yt-neuvotteluiden aloittamisesta Oulun paperitehtaallaan. Yt-neuvottelut uhkaavat 400 työpaikkaa.

Työministeri Jari Lindström muistuttaa, että TE-hallinnon palvelut ovat laajasti käytettävissä. Normaalit muutosturvatoimet voidaan aloittaa välittömästi yt-neuvotteluiden alkaessa. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on hyvin tilanteen tasalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää lisäksi Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) mahdollisuudet tukea Stora Ensolta irtisanottavien uudelleentyöllistymistä. EGR:n käyttömahdollisuudet päästään selvittämään tarkemmin siinä vaiheessa, kun lopullinen irtisanottujen määrä selviää. 

- Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa kaikki rakennemuutokset äärimmäisen vakavasti ja hyödyntää koko palvelurepertuaarinsa tilanteen helpottamiseksi, työministeri Jari Lindström toteaa.

Viime vuosina muun muassa hyvän työmarkkinatilanteen vuoksi ei ole nähty tarvetta erilliselle korvamerkitylle äkillisen rakennemuutoksen rahoitukselle. Rahoitusinstrumentin aktivointi vaatii hallituksen lisätalousarvioehdotuksen eduskunnalle.

Lisätietoja:

työministerin erityisavustaja Jami Arvola, p. 0295 047 175
työmarkkinaneuvos Jarmo Palm, puh. 029 504 8065

 
Sivun alkuun