Hyppää sisältöön

Ministeri Lintilä Team Finland -matkalle Vietnamiin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 13.10.2018 10.01
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tekee Team Finland -matkan Vietnamiin 14.–19.10.2018 yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Mukaan lähtee 24 hengen yritysvaltuuskunta, joka koostuu erityisesti energia-, vesi- ja jätehuoltoteknologian sekä biotalous- ja digiteknologia-alan edustajista.

Matkan aikana elinkeinoministeri Lintilä ja yritysvaltuuskunta tapaavat Vietnamin varapääministerin Vu Duc Damin ja keskustelevat innovaatiopolitiikasta ja maidemme kahdenvälisistä taloussuhteista. Valtuuskunta tapaa myös tiede- ja teknologiaministerin Chu Ngoc Anhin, tieto- ja viestintäministerin Nguyen Manh Hungin, rakennusministerin Pham Hong Han, teollisuuden ja kaupan varaministerin Hoang Quoc Vuongin maatalous- ja maaseutukehityksen varaministerin Ha Cong Tuanin, yleisen turvallisuuden varaministerin Nguyen Van Sonin sekä suunnittelun ja rahoituksen varaministerin Le Quang Manhin.

Valtuuskunnalla on lisäksi tapaaminen Aasian kehityspankin maajohtajan Eric Sidgwickin sekä Maailmanpankin maakohtaisen pääekonomistin Sebastian Eckardtin kanssa.

Matkaohjelmaan sisältyy pyöreän pöydän keskustelu paikallisten software-kehittäjien kanssa ja tapaaminen Vietnamin kauppakamarin edustajien kanssa sekä vierailu Hanoin vesilaitoksella. Lisäksi valtuuskunta tapaa Vietnamin kommunistisen puolueen ulkosuhteiden komission puhemiehen Hoang Binh Quanin ja keskustelee Hanoin ja Ho Chi Minh Cityn pormestareiden kanssa yhteistyömahdollisuuksista smart city -hankkeissa. Suomalaiset esittelevät kaupunkien jätehuollon, energia- ja vesihuollon ja julkisen liikenteen osaamistaan eri kokoonpanoin kootuissa workshopeissa.

Suomen suurlähetystö Hanoissa järjestää verkostoitumistilaisuuden paikallisten vaikuttajien ja Suomen yritysvaltuuskunnan kesken.

Vietnam on nopean talouskasvun ja yli 90 miljoonaisen kansakunnan kehittyvä Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEAN:in jäsenmaa. EU:n ja Vietnamin suhteet kehittyvät ja vapaakauppasopimuksen valmisteilla oleva voimaantulo avaa uusia mahdollisuuksia investoinneille ja kaupankäynnille Vietnamissa.

Matkalle osallistuvat yritykset:
Cloud Asset Oy, Doranova Oy, EduExcellence Oy, Ferroplan Oy, Finland Chamber of Commerce, Finnish Environment Institute (SYKE), BMH Technology Oy, FinnSEA Oy, Finnvera plc, Fortum Power and Heat Oy, IQ Payments Oy, IWA Oy, KaukoInternational Oy, Nokia Corporation, Pexraytech, Simosol Oy, Toip Oy, Turku Science Park Ltd., Valmet Co., Ltd., Wärtsilä Corporation

Lisätiedot:
viestintäjohtaja Mikko Koivumaa, TEM, +358 50 345 3555
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM, p. +358 46 9232 584
varapääjohtaja (Aasia ja Tyynenmeren alue) Minna Vilkuna, BMH Technology Oy, p. +61 4371 35788 (yritysvaltuuskunnan vetäjä)

 
Sivun alkuun