Hyppää sisältöön

Ministeri Lintilä vierailee Ranskassa ja Sveitsissä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.11.2017 9.50
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä matkustaa 8.–10. marraskuuta vierailulle Ranskan Pariisiin ja Sveitsin Berniin ja Zürichiin. Vierailun tavoitteena on syventää ja kehittää Suomen kahdenvälisiä suhteita niin Ranskan kuin Sveitsinkin kanssa sekä hakea yhteistyötä tekoälyn saralla.

Ranskassa ministeri Lintilä tapaa Ranskan digitalisaatioasioista vastaavan varaministerin Mounir Mahjoubin. Keskustelun aiheena on erityisesti Ranskan ja Suomen välisen tekoäly-yhteistyön syventäminen. Lisäksi ministeri keskustelee ajankohtaisista talousaiheista OECD:n edustajien kanssa.

Sveitsissä ministeri Lintilä tapaa talousministeri Johann Schneider-Ammannin ja hallituksen opetus-, tutkimus- ja innovaatiovaltiosihteerin sekä kansainvälisten asioiden johtajan Mauro Dell'Ambrogion. Keskustelujen aiheina ovat mm. digitalisaatio sekä terveysteknologia.

Lisäksi ministeri osallistuu Suomi 100-gaalaillalliselle Zürichissä, jossa hän pitää juhlapuheen.

Tekoäly on yksi hallituksen kärkihankkeista. Ministeri Lintilän asettaman tekoälytyöryhmän väliraportti julkaistiin 23. lokakuuta. Hallituksen tavoitteena on, että Suomesta tulee tekoälyn soveltamisen kärkimaa.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM, puh. 046 923 2584

 
Sivun alkuun