Hyppää sisältöön

Ministeri Rehn: Risteilijätilaus tuo lisää työpaikkoja, työtä ja innovaatioita

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2016 7.22
Tiedote

– Meyer Turun 11.10.2016 varmistuneet Icon-laivatilaukset vaikuttavat merkittävästi työllisyyteen suoraan telakalla Turussa ja alihankintaketjujen kautta koko Suomessa, kertoo elinkeinoministeri Olli Rehn. Kuukauden aikana telakka on saanut neljän risteilijän tilaukset, Rehn jatkaa.

Meyer Turku on allekirjoittanut aiesopimuksen kahden uuden sukupolven risteilyaluksen tilauksesta yhdysvaltalaisen Royal Caribbean Cruisesin kanssa. Laivat toimitetaan vuosina 2022 ja 2024. Tilatut 200 000 bruttovetoisuustonnin isot risteilijäalukset edustavat uutta, LNG-käyttöistä risteilijäalusten sukupolvea. Laivoissa otetaan käyttöön useita innovaatioita, kuten polttokennoteknologia, erittäin energiatehokkaana ja puhtaana tapana luoda sähköenergiaa.

– Pelkästään telakalla tarvitaan jatkossa 500 uutta työntekijää. Kaikkiaan tänään saatujen tilausten yhteisvaikutus on yli 15 000 henkilötyövuotta. Lisäksi tilaukset johtavat telakalla laajoihin investointeihin, joiden työllistämisvaikutus on myös merkittävä, summaa elinkeinoministeri Rehn.

– Tilaus osoittaa telakan ja alihankintaverkoston yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön ja Tekesin kanssa tutkimukseen ja tuotekehitykseen kohdentamien panostusten tuottavan tulosta. Uudet innovaatiot muun muassa energia- ja materiaalitehokkuudessa sekä ennen kaikkea tehokas ja osaava kumppanuusverkosto pitävät suomalaisen risteilijäteollisuuden alan kansainvälisessä kärjessä, toteaa ministeri Rehn.

Elinkeinoministeri Olli Rehn korostaa, että tämän laatuisissa hankkeissa rahoitus on tärkeä tekijä. – Hallitus on nostanut mm. risteilijäviennille tärkeät Finnveran vientitakuuvaltuudet 10 miljardilla eurolla 27 miljardiin euroon ja vientiluottojen rahoitusvaltuudet on kolminkertaistettu 22 miljardiin. Korotukset ovat olleet merkittävä tekijä tilausten saamiseksi maahamme, toteaa ministeri.

Lisätiedot:
Erityisavustaja Hannu Väänänen, TEM, puh. 050 410 4909
Alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, puh. 050 626 63

 
Sivun alkuun