Hyppää sisältöön

Ministeri Rehn: Uusi pk-yritysten takausohjelma luo kasvua

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.1.2016 13.22
Tiedote
Suomessa otetaan käyttöön Euroopan investointipankin takausohjelma, jonka tarkoitus on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten rahoituksen saatavuutta. Valtioneuvosto päätti asiasta 14.1.2016. Euroopan Aluekehitysrahaston ja Suomen valtion rahoitus ohjelmalle on 40 miljoonaa euroa vuosina 2016-2020.

Pk-yrityksille tarjotaan uutta velkarahoitusta yrityksen perustamisen alkuvaiheeseen, kehittämiseen, investointeihin ja käyttöpääomaan.

- Tämä on osa talkoita, johon olemme sitoutuneet niin EU:ssa kuin maan hallituksessakin kasvun aikaansaamiseksi, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.

Riskinjako Euroopan investointipankin ja suomalaisten pankkien kesken pyrkii alentamaan pankkien vakuusvaatimuksia ja rahoituksen hintaa pk-yrityksille. Samalla se keventää pankkien omien pääomien vaatimuksia.

- Uusi pk-yritysten rahoitusohjelma on osa hallitusohjelman linjausta EU:n rahoitusmahdollisuuksien tehokkaammasta käytöstä. Sen avulla hyödynnetään paremmin myös Euroopan investointipankin rahoitusohjelmia, sanoo Rehn.

EU-komission on hyväksyttävä ohjelma ennen kuin yritykset voivat saada lainoja niiltä suomalaisilta pankeilta, jotka valitaan rahoitusta myöntämään. Lainojen myöntämisen arvioidaan alkavan vuoden 2016 aikana.

Lisätiedot:
aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä, TEM, p. 029 50 64935
neuvotteleva virkamies Jussi Yli-Lahti, TEM, p. 029 50 63016
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, TEM, p. 050 340 2250
 
 
Sivun alkuun