Hyppää sisältöön

Ministeri Tiilikainen Team Finland -matkalle Intiaan 3.–5.10.

Ulkoasiainministeriötyö- ja elinkeinoministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2017 15.30
Tiedote

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen tekee Team Finland -matkan Intiaan 3.–5.10.2017 yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Mukaan lähtee 25 hengen yritysvaltuuskunta, joka koostuu energia-, ympäristöteknologia-, biotalous-, cleantech- ja teknologia-alan edustajista.

– Intia on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista. Nopea kasvu aiheuttaa paineita ympäristölle, mutta avaa samalla valtavasti mahdollisuuksia. Suomalaisilla yrityksillä on paljon osaamista, jolla voidaan tukea maan talouden ja energiasektorin kestävää kasvua, toteaa ministeri Tiilikainen.

Tiistaina 3.10. ministeri Tiilikainen ja yritysvaltuuskunta osallistuvat Uttar Pradeshin osavaltion pääkaupungissa Lucknow`ssa järjestettävään yritysseminaariin. Sen yhteydessä ministeri Tiilikainen tapaa osavaltion pääministeri Yogi Adityanathin ja hänen hallituksensa jäseniä. Keskusteluissa käsitellään Suomen ja Uttar Pradeshin energia- ja teollisuusyhteistyön kehittämistä, kestävään kaupunkikehitykseen ja älykkäisiin infrastruktuuriratkaisuihin panostamista ja ympäristöystävällisen teknologian hyödyntämistä.

Keskiviikkona 4.10. ministerin ja valtuuskunnan päivä alkaa yritysseminaarissa Delhissä.

Tiilikainen tapaa matkan aikana pääministeri Narendra Modin hallituksen jäseniä, muun muassa uuden energiaministeri Raj Kumar Singhin, joka toimii vierailun isäntänä sekä ympäristö-, metsä-, ilmasto-, tiede- ja teknologiaministeri Harsh Vardhanin ja asunto- ja kaupunkiministeri Hardeep Singh Purin.

Energia-aiheiden lisäksi tapaamisissa käsitellään ympäristö- ja ilmastoasioita, kestävää kaupunkikehitystä, kiertotaloutta sekä kestävään ja moderniin teollisuustuotantoon panostamista. Uusina yhteistyöalueina on tunnistettu sähköautojen latausjärjestelmien kehittäminen, hiilenpesujätteiden ympäristöystävällinen hyödyntäminen ja hiilivoimaloiden modernisointi, uusiutuvan energian varastointi sekä jätteiden energiakäyttö ja kierrätys.

Matkalle osallistuvat yritykset ja toimijat: Abloy Oy, Avanto Ventures Oy, BaseN Corporation, Chempolis  Oy, Convion Ltd, Ensto, Finnvera, Fortum Oyj, Greenlux  Finland Oy, Kone elevator  India, Isha Oy, Mipro Oy, Mirasys, Nokia, Prometec, Satel, Oy, Tekes, Traustsala  Trading Ltd, Valmet Oyj, Wirepas Oy ja Wärtsilä  Corporation.

Ministeri Kimmo Tiilikaisen matkan aihetunniste Twitterissä on #KimmoIntiassa

Lisätiedot:

alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, puh. +358 50 626 63
hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, YM, puh. +358 40 504 7494
johtaja Arto Räty, Fortum, puh. +358 50 411 7384 (yritysvaltuuskunnan vetäjä)
viestintäasiantuntija Mauri Vieru, puh. +358 50 431 6519
lähetystöneuvos Mikko Pötsönen, Suomen New Delhin suurlähetystö, puh. +91 11 4149 7500

 
Sivun alkuun