Hyppää sisältöön

Paikallisen sopimisen alatyöryhmä: Ei edellytyksiä yhteisiin esityksiin, mutta keskustelu jatkuu

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.4.2021 15.35
Tiedote

Paikallisen sopimisen alatyöryhmä on selvittänyt paikallisen sopimisen laajentamisen edellytyksiä. Työryhmä katsoo, että edellytyksiä yhteisiin esityksiin jatkotoimista ei nykyisessä tilanteessa ole. Työryhmä pitää kuitenkin tärkeänä jatkaa keskustelua, joka liittyy paikallisen sopimisen edistämiseen ja työehtosopimusjärjestelmän kehittämiseen.

Paikallisen sopimisen työryhmässä ovat edustettuina työnantaja- ja työntekijäjärjestöt, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtioneuvoston kanslia. Työryhmä työskentelee työllisyyden edistämisen ministerityöryhmän alaisuudessa.

Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä sai 14.4.2021 tilannekatsauksen paikallisen sopimisen edistämisestä. Keskustelua pohjusti muistio, joka on julkaistu paikallisen sopimisen työryhmän hankesivulla. Hallitus käsittelee paikallisen sopimisen tilannetta puoliväliriihessä.

Hallitusohjelman mukaan paikallista sopimista kehitetään huolehtimalla henkilöstön riittävästä tiedonsaannista ja vaikutusmahdollisuuksista. Paikallista sopimista edistetään työ‐ ja virkaehtosopimusjärjestelmän kautta. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joissa joustavuus ja turva ovat tasapainossa.

Lisätiedot:
valtiosihteeri Ville Kopra, TEM, p. 0295 047 184

 
Sivun alkuun