Hyppää sisältöön

Pertti Korhonen Tekesin johtokunnan puheenjohtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2017 12.27
Tiedote

Hallitus asetti 28.6.2017 Innovaatiorahoituskeskus Tekesin johtokunnan seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Johtokuntaa johtaa hallitusammattilainen Pertti Korhonen ja varapuheenjohtajana toimii alivaltiosihteeri Petri Peltosen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Korhosella on laaja kokemus globaalisti toimivien vientiyritysten johtamisesta. Hän on toiminut aiemmin Outotec Oyj:n ja Elektrobit Oyj:n toimitusjohtajina sekä erilaisissa vastuullisissa tehtävissä Nokia Oyj:ssä. Hän on nykyisin usean pörssi- ja kasvuyhtiön hallituksessa.

Hallitus nimitti Tekesin johtokunnan jäseniksi seuraavat henkilöt: partner Timo Ahopelto (Lifeline Ventures Oy), liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi (Finnvera Oyj), ylijohtaja Leena Vestala (Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala (AhoGroup Oy) sekä alivaltiosihteeri Markku Keinänen (ulkoasiainministeriö)

Finpron yhtiökokous nimitti aiemmin 30.5.2017 samat henkilöt hallituksensa jäseniksi. Tekesin johtokunta ja Finpron hallitus toimivat yhdessä nk. muutosjohtokuntana luotsaten eteenpäin Tekesin ja Finpron yhdistymistä Business Finlandiksi. Business Finland -uudistus etenee aikataulussa ja uuden organisaation on tarkoitus aloittaa 1.1.2018. Muutoksella selkeytetään samalla Team Finland -toimintamallia ja rakennetaan vahvempi yrityksiä palveleva innovaatio- ja kansainvälistymistoimija.

Johtokunnan toimikausi on 1.7.2017 - 30.6.2020.

Lisätiedot:
ylijohtaja Ilona Lundström, TEM, puh. 029 504 7186
neuvotteleva virkamies Anne Rothovius, TEM, puh. 029 50 63532

 
Sivun alkuun