Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Reboot Finland – uutta ajattelua kehään, digisti :-) Slushissa

Työ- ja elinkeinoministeriö
30.11.2016 14.02
Tiedote

Reboot Finland – Hacks Pitching and Awards -tilaisuus Slushissa 30.11.2016 klo 18.30–20.30 on osa haastekampanjaa nimeltä Reboot Finland. Reboot Finland on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron yhdessä aloittama kampanja, joka haastaa meidät kaikki ajattelemaan ja toimimaan uudella tavalla, jotta 100-vuotias Suomi säilyy maailman parhaana maana jatkossakin.

Reboot Finland - Hacks kokoaa Slushin illassa yhteen parhaat tulokset useista kotimaisista hackathoneista. Hackthoneissa haasteiden asettajina ovat olleet lukuisat oman alansa johtavat yritykset ja niihin ovat vastanneet huipputiimit, jotka on koottu niin startupeista kuin pk- ja suuryrityksistä. Reboot Finland –hackathonin tuomaristoa johtaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Miksi Reboot Finland ja uutta ajattelua tarvitaan?

Suomi on rikki. Olemme kansainvälisissä vertailuissa kärkisijoilla, kun mitataan osaamista, innovatiivisuutta, tasa-arvoa tai sosiaalista liikkuvuutta. Silti iso osa suomalaisista on ilman töitä ja Suomen velkataakka kasvaa huolestuttavasti. Missä vika, kun erinomaisista lähtökohdista syntyy vain keskinkertainen tulos?

Tämä on kaikkien asia vauvasta vaariin. Laittaa siis Suomi kuntoon, jotta täällä olisi meillä kaikilla hyvä olla – menestyviä yrityksiä, työtä ja verotuloja jakaa tarvitseville. Miten me sen teemme, kertoo Slushissa Reboot Finland Hack Pitching and Awards –tilaisuuden tuomariston puheenjohtaja, kansliapäällikkö Jari Gustafsson TEM:stä.

– Haastan meidät kaikki ajattelemaan ja toimimaan yhteiskunnassa uudella tavalla, jotta saamme Suomen ja sen yritykset kasvuun ja luomaan hyvinvointia ympärilleen. Vain näin 100-vuotias Suomi säilyy maailman parhaana maana jatkossakin, sanoo Gustafsson.

– Haluan, että digitalisaatio nostetaan keskeiseen rooliin sekä teollisen rakenteemme että palvelumarkkinoiden ja vaikkapa julkisten hankintojen uudistamisessa. Digitalisaatio on se kaivattu keino tehdä asiat uudella tavalla ja lisätä vääntöä koneeseen eli auttaa meitä uuden kilpailukyvyn rakentamisessa, kansliapäällikkö korostaa.

– Digitalisaatio tarvitsee ihmisen kehittäjäksi, hyödyntäjäksi ja käyttäjäksi. Digitalisaatio tarkoittaa ensisijaisesti ajattelutavan muutosta yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa. Siksi herättelemme koko Suomen reboottaamaan. eli uudelleen käynnistämään itsensä, kertoo digialuejohtaja Pekka Sivonen Tekesistä. Esimerkiksi moni yritys on huomannut, että digitalisaatiota hyödyntävä hackaton-kilpailu on yhdessä viikonlopussa tehokkaampi keino kehittää yrityksen tuotteita kuin perinteisempi työskentely useiden kuukausien aikana.

Sivosen mukaan digitalisoidusta Suomesta syntyvät tuotteet ja palvelut ovat kokonaisuuksia, joihin liittyvät kiinteästi ohjelmistot, big data, analytiikka ja internet-aikakauden liiketoimintamallit. – Näiden tuotteiden päälle voi jo laittaa kunnon hintalapun ja asiakassuhde on pitkä, suomentaa Sivonen.

Slush on herättänyt Suomen ja ison osan muuta maailmaa startup-kulttuuriin, jossa digitalisaatio ja globaalit mahdollisuudet on sisäänrakennettu yritysideaan ensihetkistä alkaen. Slush tuo hetkeksi digitaalisen maailman kellotaajuuden Helsinkiin ja tuottaa samalla tasokorotuksen koko Suomen uudistumiskykyyn. Siksi myös Reboot Finland on Slushissa.

Reboot Finland – Hacks Pitching and Awards 30.11.2016 klo 18.30–20.30 kokoaa yhteen Slush 2016 parhaat tulokset useista kotimaisista hackathoneista. Hackthoneissa haasteiden asettajina ovat olleet lukuisat oman alansa johtavat yritykset ja niihin ovat vastanneet huipputiimit, jotka on koottu niin startupeista kuin pk- ja suuryrityksistä.

Kutsumme sinut seuraamaan Reboot Finland – Hacks Pitching and Awards -tilaisuutta, jossa Slushissa mukana olleiden hackathonien parhaat tulokset esitellään vielä kerran. Palkinnot jakaa tuomariston puheenjohtaja, TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Tuomariston ohjenuorana on tunnistaa parhaat ideat Suomen saamiseksi takaisin kasvu-uralle, kuten maamme hallitusohjelma velvoittaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkistaa Reboot Finland -palkitut keskiviikkona 30.11.2016 klo 20.30 myös Twitterissä ja Youtubessa. Voittajat ja tuomaristo ovat median haastateltavissa Yellow Stagen (Pitching Stage) portaiden äärellä klo 20.30–21.00.

Katso kilpailu livestreaminä www.slush.org

Lisätiedot:
Kansliapäällikkö Jari Gustafsson, TEM, puh. 029 504 7400
Vastuullinen johtaja Pekka Sivonen, Tekes, puh. 029 505 5996
Kehittämispäällikkö Tapio Virkkunen, TEM, puh. 050 408 4826
Toimitusjohtaja Juhani Kivikangas, Teleforum ry, puh. 040 556 1228

www.rebootfinland.fi - ilmoita oma digitekosi tai ilmi anna toisen hyvä digiteko!
suomifinland100.fi

Taustaa:
Michael E. Porter: Internet of Everything –aikakauden arvoketjuteoria, jossa fyysiset tuotteet muuttuvat vaiheittain systeemisiksi kokonaisuuksiksi ja systeemien systeemeiksi. Jos tämä ajattelutapa ei ole tuttu, niin kannattaa lukea nämä kaksi artikkelia (Harward Business Review). Erityisesti ensimmäisen artikkelin kaavio traktoreista on valaiseva.

https://hbr.org/2014/11/how-smart-connected-products-are-transforming-competition
https://hbr.org/2015/10/how-smart-connected-products-are-transforming-companies

Sinäkin voit liittyä mukaan www.rebootfinland.fi

 
Sivun alkuun