Hyppää sisältöön

Selvitystyö EGR-rahoituksen saamiseksi Oulun seudulle on käynnissä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.5.2019 13.00
Tiedote

Stora Enso ilmoitti tänään 28.5. yt-neuvottelujen päättymisestä Oulun paperitehtaalla. Stora Enso irtisanoo Oulun seudulla 365 henkilöä, joista pääosalla työt loppuvat vuoden 2020 loppuun mennessä. Suunnitelmia rakennemuutostilanteen hoitamiseksi on valmisteltu Oulun seudulla jo pitkään.

Irtisanottavien määrän ja irtisanomisajankohdan varmistuttua työ- ja elinkeinoministeriö pääsee selvittämään tarkemmin mahdollisuuksia saada Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) tukea Stora Ensolta irtisanottavien uudelleentyöllistymiseen. Selvitystyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kanssa.

Tärkeää on selvittää myös Stora Enson alihankintaketjussa tapahtuvat irtisanomiset. Kuva Stora Enson irtisanomisten heijastevaikutuksista tarkentuu lähiviikkoina.  

- EGR-tuen alaraja on 500 irtisanottua henkilöä, mutta poikkeukset ovat mahdollisia esimerkiksi silloin, jos alueen tilanne on muutoin hankala, ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman TEM:stä kertoo.

Suomella ei ole viime vuosina ollut tarvetta hakea EGR-rahoitusta, sillä mittavia, EGR-kriteerit täyttäviä irtisanomisia ei ole tapahtunut.

Jäsenvaltio voi hakea EGR-tukea silloin, kun vähintään 500 työntekijää joko samasta yrityksestä tai samalta toimialalta menettää työnsä globalisaatiosta tai maailmantalouden kriisistä johtuvasta syystä. Suomella on hyviä kokemuksia EGR-rahoituksen hyödyntämisestä muun muassa Nokian, Microsoftin ja kaupan alan irtisanomisten yhteydessä.

Lisätietoja:

ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman, TEM, 0295 049 208
erityisasiantuntija Tapani Kojonsaari, TEM, 0295 047 070 (EGR-rahoitus)

 
Sivun alkuun