Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Suomen EU-puheenjohtajakausi alkoi

Työ- ja elinkeinoministeriö 1.7.2019 8.50
Uutinen

Suomen kausi Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana alkoi 1. heinäkuuta ja kestää vuoden loppuun. EU-puheenjohtajuus siirtyi Romanialta Suomelle ja seuraavat puoli vuotta Suomi johtaa puhetta neuvoston ministeri- ja virkamiestason kokouksissa. Suomessa järjestetään kuusi epävirallista ministerikokousta, joista ensimmäinen kokoontuu tällä viikolla.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja työministeri Timo Harakka ovat kutsuneet EU-maiden kilpailukykyministerit Helsinkiin keskustelemaan, miten EU voi tulevaisuudessa luoda kestävää kasvua, kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Torstaina 4. heinäkuuta Helsingissä kokoontuvat EU-maiden tutkimuksesta vastaavat ministerit ja 5. heinäkuuta EU:n sisämarkkinoista ja teollisuudesta vastaavat ministerit. Ministeri Kulmuni toimii kokouksen puheenjohtajana lukuun ottamatta toisen päivän sisämarkkinoita, digitaalitaloutta ja teollisuuspolitiikkaa koskevaa osuutta, jossa puhetta johtaa ministeri Harakka.

Tiedote: Suomi kutsuu EU:n kilpailukykyministerit keskustelemaan kestävästä kasvusta

Kokouksen ohjelma

EU-puheenjohtajakauden viestintäkanavat

Puheenjohtajakaudesta viestitään ensisijaisesti puheenjohtajan pääviestintäkanavissa eu2019.fi ja @EU2019FI-Twitter.

Sivustolla esitellään Suomen kansallinen puheenjohtajakauden ohjelma, tarjotaan uutisia ja muuta ajankohtaismateriaalia, käytännön työn tukea medialle sekä yhteystietoja. EU-puheenjohtajakaudella viestitään myös Instagramissa @eu2019fi. YouTube toimii videoiden ja Flickr valokuvien kotipesänä.

Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla on oma osuus EU-puheenjohtajakausi työ- ja elinkeinoministeriössä, johon on koottu ministeriön alaan kuuluvaa uutisia.

Lisätiedot

johtaja Janne Känkänen (EU- ja kansainväliset asiat), työ- ja elinkeinoministeriö, p. 029 506 4200, Twitter @janne_kankanen

viestintäasiantuntija Anniina Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 050 476 3736, Twitter @AnniinaLeh

Sivun alkuun