Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

TEM mukana SuomiAreenalla

Työ- ja elinkeinoministeriö 13.7.2018 13.25
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö on mukana Porissa SuomiAreenalla 16. - 20.7. elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla. TEM on järjestämässä kaikkiaan neljää keskustelutilaisuutta.

Maanantai 16.7.:
Luottamuspuhetta työstä

Luotammeko pomoihimme, työkavereihimme, alaisiimme tai johtoportaaseen? Entä tekoälyyn, suomalaisuuteen tai työkavereihin ja yrittäjiin kulttuuritaustasta riippumatta? 

Työelämä 2020, Suomalaisen Työn Liitto, Työterveyslaitos ja Business Finland selvittivät, mihin suomalaiset luottavat työelämässä. Aiheesta keskustellaan maanantaina 16.7. klo 13–14 Puuvillan kauppakeskuksen lavalla

Keskustelussa ovat mukana Työelämä 2020 -hankejohtaja Margita Klemetti, Zyfra Oy:n toimitusjohtaja Katriina Valli, Suomalaisen Työn Liiton puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama ja Youpret Oy:n yrittäjä Ali Giray. Juontajana toimii Peter Nyman

Maanantai 16.7.:
Yrittäjien työssä jaksaminen – kestävän kasvun avain? 

Suomalaisissa pienyrityksissä on valtava potentiaali kasvuun ja kukoistukseen. Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa meillä on hyvinvoivia yrittäjiä menestyksen tekijöinä? 

TEM järjestää maanantaina 16.7. klo 13–14 Eetunaukion lavalla yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön ja Työterveyslaitoksen kanssa keskustelun yrittäjien työssä jaksamisesta. Aihe liittyy käynnissä olevaan yrittäjyystrategian laatimiseen. Strategiassa on tarkoitus ottaa aiempaa paremmin huomioon toimet yrittäjien kuormittumisen ehkäisemiseksi. 

Keskustelussa ovat mukana ministerit Mika Lintilä ja Annika Saarikko, hotelliyrittäjä Saimi Hoyer sekä Jaana Laitinen Työterveyslaitokselta ja Mika Kuismanen Suomen Yrittäjistä. Keskustelun juontaa toimittaja Eeva Lehtimäki.

Keskiviikko 18.7.: 
Siirretään koulujen kesälomat – hyvä, paha vai ruma idea?

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on esittänyt, että koulujen kesälomat siirrettäisiin pari viikkoa myöhemmäksi. Mitä mieltä asiasta ovat ministerin talk show´hun saapuvat vieraat? Punnittavina ovat siirron yhteiskunnalliset vaikutukset koululaisten hyvinvoinnista korkeakouluvalintoihin, perheiden arjen sujuvuudesta opettajien työehtoihin sekä kotimaanmatkailun kehittämisestä matkailuyritysten toimintaedellytyksiin.

Keskustelussa keskiviikkona 18.7. klo 10–11 Eetunaukion lavalla kysellään niin panelistien kuin yleisönkin ajatuksia kesälomien mahdollisesta siirtämisestä parilla viikolla eteenpäin. 

Ministeri Lintilän lisäksi keskusteluun osallistuvat Opetusalan Ammattijärjestön 1. varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Alvar Euro, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä, Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes ja Suoma ry:stä Visit Porin matkailupäällikkö Maria Suomivirta. Juontajana toimii toimittaja Kirsi Alm-Siira

Torstai 19.7.:
Mitä te tääl teette? How on earth did you end up here?

Hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta kiinnostava kohde ulkomaisille sijoittajille, yrittäjille ja työntekijöille. Miten tämä onnistuu? Mikä Suomessa vetää puoleensa?

Torstaina 19.7. klo 11.20–12.20 SuomiAreena-rantalavalla neljä yritysjohtajaa ja yrittäjää kertoo kokemuksiaan yrittämisestä ja asumisesta Suomessa. Keskustelu pidetään englanniksi. Sen aikana pohditaan, miten houkutella kansainvälisiä osaajia Suomeen. 

Keskustelun avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Keskustelussa ovat mukana Peter Essen Bayer Nordicilta, Masatoshi Wakabayashi Cimcorpista, Bruce Oreck Train Factorysta sekä SuperShe Islandin perustaja Kristina Roth. Keskustelun vetävät Anna Sorainen, Ground Communications ja Antti Tuuri, MTV Uutiset.

Tervetuloa! Seuraa keskustelua somessa tunnisteella #SuomiAreena

Sivun alkuun