Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Työministeri Harakka kolmikantaiseen sosiaalihuippukokoukseen 16.10.

Työ- ja elinkeinoministeriö 16.10.2019 8.23
Uutinen

Kasvua ja työllisyyttä käsittelevän kolmikantaisen sosiaalihuippukokouksen pääteemana on Kilpailukykyiseen, oikeudenmukaiseen ja kestävään Eurooppaan liittyvien sosiaalisten ja taloudellisten näkökohtien edistäminen: työmarkkinaosapuolten rooli ja vuoropuhelu. Pääministeri Antti Rinne ja työministeri Timo Harakka osallistuvat kokoukseen EU-puheenjohtajamaan ominaisuudessa.

Kolmikantainen sosiaalihuippukokous (Tripartite Social Summit) on korkean tason foorumi EU:n komission ja neuvoston sekä työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen väliselle vuoropuhelulle. Brysselissä 16.10. järjestettävän huippukokouksen puheenjohtajina toimivat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker yhdessä puheenjohtajavaltio Suomen pääministeri Antti Rinteen kanssa.

EU:n neuvostoa kokouksessa edustavat EU-puheenjohtajamaan pääministeri ja työministeri sekä kahden seuraavan puheenjohtajavaltion, Kroatian ja Saksan, työministerit.

Huippukokouksen keskustelunaiheet ovat:

  • oikeudenmukainen siirtymä ilmastoneutraaliin talouteen
  • osaamiseen investoiminen ja aikuiskoulutusmahdollisuuksien parantaminen
  • tulevaisuuden tarpeisiin soveltuvan teollisuuspolitiikan suunnittelu.

Työministeri Timo Harakka pitää alustuspuheenvuoron Euroopan oikeudenmukaisesta siirtymästä kohti hiilineutraalia taloutta sekä johtaa puhetta tämän teeman osalta. Euroopan tason työmarkkinaosapuolia edustavat tästä teemasta keskusteltaessa Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Työministeri Harakka myös moderoi huippukokouksen avoimen keskusteluosuuden.

Kolmikantainen sosiaalihuippukokous järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä Eurooppa-neuvoston kokousten alla.

Lisätietoja:
Jenni Karjalainen, työministerin erityisavustaja, TEM, p. 040 751 5496

Sivun alkuun