Hyppää sisältöön
Media

Vaihtoehtoisia ratkaisuja jakamistalouden haasteisiin – ota kantaa työryhmän esitykseen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.3.2019 13.23
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriön johtama työryhmä on pohtinut vaihtoehtoisia ratkaisutapoja jakamistalouden toimintaympäristön haasteisiin. Luonnos loppuraportiksi on juuri julkaistu, ja avattu nyt lausunnoille. Lausuntoaikaa on 24.3.2019 asti.

Jakamistalouden on arvioitu tarjoavan uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrittäjille ja yrityksille. Uudet innovatiiviset toimintamallit kuitenkin haastavat olemassa olevaa säädösympäristöä eikä aina ole selvää, minkä lainsäädännön piiriin uudenlaiset toimintamallit kuuluvat tai mitä lakisääteisiä velvoitteita missäkin tilanteessa pitäisi hoitaa.

Työryhmän työn tavoitteena oli esittää vaihtoehtoisia ratkaisutapoja keskeisiin jakamistalouden toimintaympäristön haasteisiin, erityisesti koskien ammattimaisen ja ei-ammattimaisen toiminnan rajanvetoa, työhön liittyvien velvoitteiden hoitamisen helpottamista ja jakamistalouden säädösympäristön selkiyttämistä. Työryhmän tarkoituksena ei ollut laatia yksityiskohtaisia säädösmuutosehdotuksia.

Raportissa esitetään erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja niihin liittyvää pohdintaa liittyen jakamistaloudessa tehtävään työhön työsuojeluun, kilpailuoikeuden soveltamiseen itsensä työllistäjiin, verotukseen ja lyhytaikaiseen majoitustoimintaan.

Raportin tavoitteena on tarjota eväitä mahdolliseen jatkotyöhön ja poliittisen päätöksenteon tueksi.

Lisätietoja:

työryhmän puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Anu Laitinen, p. 0295 047 164, [email protected]

 
Sivun alkuun