Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto asetti valtuuskunnan ILOn työkonferenssiin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2019 13.40
Uutinen

Valtioneuvosto asetti 28.3.2019 valtuuskunnan Genevessä pidettävään Kansainvälisen työjärjestön ILOn työkonferenssiin ajalle 10.6.–21.6.2019. Valtuuskunnan hallituksen edustajina toimivat hallitusneuvos Liisa Heinonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja ministeri Sari Lehtiranta Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä.

Hallituksen edustajien varajäsenet ovat hallitusneuvos Hanna-Mari Pekuri sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä lähetystöneuvos Antti Närhinen Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä. Työnantajien valtuutettu on asiantuntija Mika Kärkkäinen EK:sta ja työntekijöiden valtuutettuna toimii lakimies Paula Ilveskivi SAK:sta. Työnantajien varavaltuutettuna on EK:n johtava asiantuntija Riitta Wärn ja työntekijöiden varavaltuutettuna johtava asiantuntija Miia Kannisto Akavasta.

Tämän vuoden konferenssin asialistalla on muun muassa naisiin ja miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ja häirintää työelämässä koskevan sopimuksen ja sitä täydentävän suosituksen toinen käsittely, ILOn 100-vuotisjuhlajulistuksen valmistelu sekä teemakohtaiset keskustelut ja tapahtumat, jotka liittyvät työn tulevaisuuteen, pääjohtajan vuosisata-aloitteet mukaan lukien. Vuosittain käsiteltävinä asioina käsitellään hallintoneuvoston puheenjohtajan ja pääjohtajan raportit, työohjelma ja budjetti vuosille 2020–2021 sekä muut niihin liittyvät kysymykset samoin kuin informaatio ja raportit yleissopimusten ja suositusten soveltamisesta.

Kansainvälinen työkonferenssi on ILOn ylin päättävä elin. Se kokoontuu kerran vuodessa. ILO (International Labour Organization) on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa. ILOn perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Elli Nieminen, TEM, p. 029 504 8247

 
Sivun alkuun