Hyppää sisältöön
Media

Eläkejärjestelmien uudistukset vaikuttavat työllisyyteen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.5.2022 12.06
Uutinen
Kuvituskuva, jossa iäkkäämpi iloinen nainen roikkuu kävelykepin avulla skeittilaudallaan iloisen iäkkään miehen polkupyörän tavaratelineessä ajon aikana.

Sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävässä Suomessa mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua työelämään – myös ikääntyneillä ja eläkkeelle siirtyneillä niin halutessaan. Tervetuloa aiheesta seminaariin 10.5.2022.

Eläkejärjestelmien uudistusten merkitys korostuu, kun tavoitteena on ikääntyneiden työllisyyden kasvu. Siksi on hyvä ymmärtää, millaisia uudistuksia eri maissa on tehty ja millaisia vaikutuksia niillä on ollut työmarkkinoiden toimintaan.

TEM:n ja ETK:n yhteisessä seminaarissa tiistaina 10.5.2022 klo 12 - 14.30 verrataan eläkeuudistusten polkuja Suomessa ja Isossa-Britanniassa viimeisten 25 vuoden aikana ja keskustellaan näiden uudistusten vaikutuksista ikääntyneiden työllisyyteen.

Seminaarin avaa omalla puheenvuorollaan alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen TEM:stä.

Professori Nick Pearce Bathin yliopistosta tuo seminaariin tutkittua tietoa Ison-Britannian eläkeuudistuksista ja Turun yliopiston työelämäprofessori Olli Kangas puolestaan Suomen näkökulman aiheeseen. Erikoistutkija Anu Polvinen ETK:sta kertoo työllisyydestä työurien loppuvaiheessa ja lopuksi kuulemme Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori Seija Ilmakunnaksen kommentit esityksiin.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Minna Ylikännö, TEM, puh. 050 300 2183 tai sposti: etunimi.sukunimi(at)gov.fi

 
Sivun alkuun