Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Mika Lintilä edistää digivientiä Meksikoon virtuaalivierailulla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 16.11.2020 16.47
Tiedote
Lähikuvassa hymyilevä Mika Lintilä.
Ministeri Mika Lintilä.

Ministeri Mika Lintilä tekee Meksikoon virtuaalisen Team Finland -vierailun, joka käynnistyy ulkomaankauppaministeri Luz Maria de la Mora Sánchezin tapaamisella 17.11.2020. Vierailun tarkoitus on tiivistää kaupallisia suhteita ja innovaatioyhteistyötä erityisesti digitalisaatiossa, kiertotaloudessa ja kestävissä ratkaisuissa.

Meksiko on Suomelle tärkeä kumppani Latinalaisessa Amerikassa poliittisesti ja taloudellisesti. Virtuaalisella Meksikon-vierailullaan elinkeinoministeri Mika Lintilä keskustelee Meksikon elinkeinoministeriön ulkomaankauppaministerin Luz Maria de la Mora Sánchezin maiden välisten kauppasuhteiden kehittämisestä edelleen ja lupaavista uusista yhteistyöaloista.  

Suomella on paljon tarjottavaa aloilla, joihin Meksiko nyt panostaa. Esimerkiksi digitalisaatio sekä joustavat ja älykkäät sähköverkot ja bioenergia tarjoavat luontevia yhteistyömahdollisuuksia.

– Koronaviruspandemia on tehnyt selväksi digitaalisten ratkaisuiden tarpeellisuuden ympäri maailmaa ja nostanut sen keskeiseen asemaan yritysten kilpailukyvyn kannalta. Digitalisaation edelläkävijänä Suomi haluaa antaa tukensa Meksikon digitaaliseen siirtymään, joka hyödyttäisi sekä julkista että yksityistä sektoria, ministeri Lintilä toteaa.

Vierailu jatkuu ulkomaankauppaministerin jälkeen muilla korkean tason viranomaistapaamisilla sekä molempien maiden yrityksille järjestettävillä tilaisuuksilla.

Kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemoista tulevaisuuden yhteistyötä

Meksiko oli vuonna 2019 Suomen tärkein vientimaa Latinalaisessa Amerikassa.  Vienti on koostunut pääasiassa paperi- ja pahvituotteista, erikoiskoneista sekä koneista ja laitteista. Meksikossa toimii noin 40 suomalaisyritystä, jotka työllistävät yli 16 000 henkilöä. Tulevaisuudessa kestävän kehityksen ja kiertotalouden kaltaiset teemat voivat nousta yhä merkittävämmäksi yhteistyön alueeksi Suomen ja Meksikon välillä.

Team Finland -verkosto on suomalaisyrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto.

Lisätietoja:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kansainväliset asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Riikka Astala (yritysten kansainvälistyminen), TEM, p. 029 504 7057

 
Sivun alkuun