Hyppää sisältöön

Elinvoimaa alueilta -kiertue haastaa alueet pohtimaan omia vahvuuksiaan – 19.11. vuorossa Kainuu

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.11.2018 8.34
Tiedote

Tänä syksynä työ- ja elinkeinoministeriö keskustelee aluepolitiikasta kautta koko maan. Elokuussa käynnistyi elinkeinoministeri Mika Lintilän kattava maakuntakierros, jossa paneudutaan päivän mittaan kunkin alueen omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudennäkymiin. Ministeri Lintilän Elinvoimaa alueilta -kiertue saapuu Kainuuseen 19.11.2018

Ministeri vierailee päivän aikana muun muassa Škoda Transtech Oyn Otanmäen tehtaalla ja tutustuu Kainuun elinvoimatekijöihin.

Vierailuohjelman päätteeksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa (Ketunpolku 1, Taito 1-rakennus, auditorio) järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus kello 15.00–16.30.

Yleisötilaisuudessa keskustelemassa elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla ovat puuinsinööri Susanna Eskola Kuhmosta, Paltamon kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi, myyntijohtaja Juha Kauppinen, CSE sekä Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Keskustelun juontaa Kainuun Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki.

Paneelikeskustelun jälkeen on mahdollisuus esittää ministerille yleisökysymyksiä.

Löydät tilaisuuden tiedot myös TEM:n facebookista 

Keskustelu aluepolitiikan tulevaisuudesta käynnistynyt

Uusi aluepolitiikka valtasi Vanhan ylioppilastalon 10.9, kun elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla julkistettiin tutkimuslaitos e2:lta tilatun kyselytutkimuksen tulokset sekä yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kirjoitettu pamfletti uuden ajan aluepolitiikan suuntaviivoista.

Tilaisuuden aineistot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta 

Ministeri korosti tilaisuudessa aluepolitiikan päivittämistä. Käsillä on monella tapaa tärkeä saranavaihe. Maakuntauudistus, EU:n uusi ohjelmakausi sekä yhä kiihtyvä digitalisaatio ja työn murros muuttavat aluekehittämistä ja sen tarpeita.

– Uuden ajan aluepolitiikka on elinvoimapolitiikkaa. Se ei valitse voittajia tai häviäjiä, vaan toimii menestyksen mahdollistajana. Elinvoimapolitiikka tunnistaa myös yritysten roolin aluekehityksen toimijoina. Valtiovallan tehtävä on taata otollinen toimintaympäristö, jotta työtä ja vireitä asuinpaikkoja voi olla ympäri maata jatkossakin, linjasi ministeri Lintilä.

Keskustelu jatkuu elinkeinoministerin kattavalla maakuntakierroksella.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Antti Siika-aho, p. 050 575 4118

 
Sivun alkuun