Hyppää sisältöön

Etelä- ja Länsi-Suomeen 4 miljoonaa euroa pk-yritysten kansainvälisen kasvun tueksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 12.3.2020 14.30
Tiedote

Valtioneuvosto on myöntänyt 4 miljoona euroa käytettäväksi pk-yritysten kasvun kiihdyttämisohjelman mukaisiin yritysten kehittämisavustuksiin Etelä- ja Länsi-Suomessa. Ohjelma on kohdistettu erityisesti kasvun alkuvaiheessa olevien pk-yritysten kasvu- ja kansainvälistymisvalmiuksien tukemiseen.

Määrärahasta 2,2 miljoonaa euroa osoitettiin Hämeen ELY-keskukselle ja 1,8 miljoonaa euroa Keski-Suomen ELY-keskukselle. ELY-keskukset myöntävät kehittämisavustusta hakemuksesta alueellaan toimiville pk-yrityksille kasvun kiihdyttämisohjelman mukaisiin hankkeisiin. Ohjelman tavoitteena on lisätä kansainvälistymällä kasvua hakevien pk-yritysten määrää. Ohjelman sisällöstä, rahoituskriteereistä ja kehittämisavustuksen hakemisesta ohjelman mukaisiin hankkeisiin tiedotetaan tarkemmin ELY-keskusten verkkosivuilla huhtikuun alkuun mennessä.

Valtioneuvosto päätti jakaa vuoden 2020 kansallisen määrärahan yritysten kehittämisavustuksiin kokonaan Etelä- ja Länsi-Suomen alueille eli Hämeen ja Keski-Suomen ELY-keskuksille, koska alueilla käytettävissä olevien rakennerahastovarojen määrä on vähäinen suhteessa kasvu- ja kansainvälistymispotentiaalia omaavien pk-yritysten määrään. Pk-yritysten kasvun kiihdyttämisohjelmaa on tarkoitus kuitenkin soveltaa myös Itä- ja Pohjois-Suomessa rakennerahasto-ohjelman varoilla.

Alueellinen pk-yritysten kasvun kiihdyttämisohjelma on osa laajempaa pääministeri Marinin hallitusohjelman mukaista viennin ja kansainvälisen kasvun ohjelmaa, jota valmistellaan parhaillaan työ- ja elinkeinoministeriössä.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Sirpa Hautala, TEM, p. 0295 063 684

 
Sivun alkuun