Hyppää sisältöön

Hallitus antoi asetuksen turvavarastointiohjelmasta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2018 14.08
Uutinen

Valtioneuvosto antoi 13.6.2018 asetuksen turvavarastointiohjelmasta, jossa vahvistettiin nimikkeittäin raaka-aineet, tarvikkeet ja tuotteet, joista voidaan tehdä turvavarastointisopimuksia yrityksien kanssa.

Yritysten ylläpitämät turvavarastot ovat yksi huoltovarmuuden turvaamiseksi käytettävistä varastointilajeista. Turvavarastoja voidaan perustaa väestön toimeentulon turvaamiseksi ja tuotantotoiminnan ylläpitämiseksi välttämättömien raaka-aineiden, tarvikkeiden ja tuotteiden varastoimiseksi ulkomaankaupan häiriöiden varalta.

Yrityksien ylläpitämien turvavarastot painottuvat tärkeän teollisuuden tuotantotoiminnan turvaamiseen lievemmän laatuisissa raaka-aineiden saantihäiriötilanteissa Turvavarastointi perustuu Huoltovarmuuskeskuksen ja yritysten välisiin vapaaehtoisiin sopimuksiin, joissa elinkeinonharjoittaja ostaa normaalisti tarvitsemansa varaston lisäksi turvavaraston turvatakseen oman toimintansa häiriötilanteessa.

Asetus astuu voimaan 19.7.2018. Nyt vielä voimassa olevan asetuksen voimassaolo päättyy edellisenä päivänä. Voimassa olevaa asetusta on hieman päivitetty ja uusi asetus on voimassa viisi vuotta.

Linkki: valtioneuvoston päätös

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Henri Backman, TEM, p. 029 506 3581

 
Sivun alkuun