Hyppää sisältöön

Hallitus esittää lakimuutosta, jolla työvoimapoliittisten lausuntojen antaminen voitaisiin keskittää

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2021 14.01
Uutinen
Kuvassa näkyy TE-toimiston ovi

Työ- ja elinkeinoministeriö on selvittänyt TE-toimistojen työttömyysturvatehtävien keskittämistä, jolla edistettäisiin yhdenmukaisia käsittelyaikoja ja ratkaisukäytäntöjä. Hallitus esittää, että valtioneuvosto voisi säätää asetuksella työvoimapoliittisten lausuntojen käsittelyn hoitamisesta useamman kuin yhden TE-toimiston toimialueella.

Hallitus antoi 22.4.2021 eduskunnalle esityksen lakimuutoksesta, joka tulisi voimaan 1.10.2021. Keskitettävät tehtävät koskisivat työvoimapoliittisia lausuntoja, joita TE-toimistot antavat työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä. Valtioneuvostolla olisi mahdollisuus erikseen annettavalla asetuksella päättää, mitkä lausuntotehtävät keskitettäisiin. Samalla säädettäisiin TE-toimistosta, joka hoitaisi keskitettäviä tehtäviä.

Nykyisin kukin TE-toimisto ratkaisee toimialueellaan, onko työnhakijalla oikeus työttömyysturvaan, ja antaa siitä työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle tai työttömyyskassalle. Keskittäminen ei muuttaisi työnhakijan asiointia TE-toimiston asiakaspalvelussa.

Lisätiedot:

hallitussihteeri Eeva Vartio, TEM, p. 0295 047 082

 
Sivun alkuun