Hyppää sisältöön
Media

Hankekehittäjillä mahdollisuus keskustella komission ja CINEA:n kanssa EU:n innovaatiorahaston RePowerEU-hausta virtuaalisesti 3. helmikuuta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 27.1.2023 8.29
Tiedote

Suomalaiset hankekehittäjät voivat saada neuvontaa ja sparrausta puhtaan teknologian investointeja rahoittavan EU:n innovaatiorahaston auki olevasta energiateknologian ja -investointien suurten hankkeiden hausta. Orientaatiokeskusteluihin voi ilmoittautua välittömästi.

Orientaatiokeskustelut järjestetään kahdenkeskisesti hankekehittäjän ja Euroopan komission tai Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto CINEA:n edustajan välillä perjantaina 3.2.2023 klo 10-13 Suomen aikaa. Kukin keskustelu kestää enintään 25 minuuttia.

Orientaatiokeskusteluun voi ilmoittautua heti tämän linkin kautta

Orientaatiokeskusteluja on tarjolla niin monelle hankekehittäjälle kuin keskusteluita on mahdollista järjestää. Keskustelut käydään online-alustaa käyttäen. 

Innovaatiorahaston RePowerEU-hausta tietoa 23.1. webinaarin tallenteen kautta

Työ- ja elinkeinoministeriö, Business Finland, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Energiateollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry järjestivät 23.1.2023 valtakunnallisen webinaarin edistämään suomalaisten yritysten kykyä hyödyntää EU-rahoituksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa osoitteessa: https://vimeo.com/792561711/ee7072bed5

Tilaisuuden ensimmäisessä osassa keskusteltiin erityisesti Horisontti Eurooppa -ohjelmasta. Toisen osan aiheena oli puhtaan teknologian investointeja rahoittava innovaatiorahasto. Rahastossa on parhaillaan avoinna yhteensä kolmen miljardin euron haut energiainvestoinneille ja energiateknologioiden valmistusta ja pilotointia koskeville hankkeille. 

Euroopan komission ja CINEA:n edustajat kertoivat tilaisuudessa haun yksityiskohdista. Katsottavan webinaaritallenteen lisäksi tilaisuuden aineistot ovat ladattavissa tästä wetransfer-linkistä.

Innovaatiorahaston haku auki 16.3.2023 saakka 

EU:n innovaatiorahaston suurten hankkeiden kolmas hakukierros avattiin 3.11.2022. Haussa on jaossa kaikkiaan kolme miljardia euroa vähähiili-investointeihin, teollisuuden sähköistymiseen, vetyyn sekä energiateknologioiden valmistukseen ja pilotointiin. Haku sulkeutuu 16.3.2023.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti hausta 3. marraskuusta. Tiedote hausta löytyy samalta päivältä myös komission Press Cornerista. Linkit tiedotteisiin alla.

Euroopan komissio ja CINEA ovat järjestäneet hakuun liittyviä tilaisuuksia, joista on saatavissa kattavasti materiaalia CINEA:n verkkopalvelussa.

Hakukuulutukset ovat EU:n Funding & Tenders -portaalissa. Lisätietoja löytyy myös Cinean hakuihin liittävältä verkkosivulta

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Juho Korteniemi, TEM, p, 029 504 7054

 
Sivun alkuun