Hyppää sisältöön

Kilpailukykyministerit keskustelevat EU:n talouden elpymisestä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.5.2020 13.17
Tiedote

EU:n kilpailukyvystä ja teollisuudesta vastaavat ministerit pitävät perjantaina 15.5.2020 videokokouksen, jonka aiheena on EU:n talouden elpyminen koronaviruspandemiasta. Suomesta kokoukseen osallistuvat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Tuula Haatainen.

– Koronaviruksen vaikutukset talouteen ja yrityksiin ovat erittäin vakavia. Jotta selviämme kriisistä, tarvitsemme EU-tason yhteistyötä. EU:ssa tulisi panostaa erityisesti sillan rakentamiseen koronakriisin yli, sanoo elinkeinoministeri Lintilä.

– EU:n sisämarkkinat ovat toimineet kriisissä hyvin, ja niitä tarvitaan myös talouden elpymiseksi. Oikeudenmukainen siirtymä vihreään ja digitaaliseen talouteen sekä panostukset osaamiseen vahvistavat EU:n sisämarkkinoita ja työllisyyttä. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota nuoriin. Meillä ei ole varaa menettää kokonaista sukupolvea kriisin vuoksi, työministeri Haatainen painottaa.

Sisämarkkinat, vihreä kehitys ja digitalisaatio aiheina kokouksessa

Kokouksen tarkoitus on antaa kilpailukykyministereille mahdollisuus tuoda esiin näkemyksensä EU:n tulevan elpymissuunnitelman painopisteistä ja toimista. Kokouksessa käydään keskustelua eniten kärsineistä elinkeinoista ja EU:n Green Deal -kasvustrategiasta. Ministerit käsittelevät erityisesti seuraavia näkökulmia:

  • EU:n sisämarkkinoiden toimivuus
  • Teollisuuspolitiikka, eurooppalaisen teollisuuden elpyminen ja koronaviruksesta eniten kärsineet toimialat
  • EU:n kasvustrategian ja digitaalisuuden merkitys talouden elpymisessä

Keskustelu käydään EU-puheenjohtajamaa Kroatian laatiman tausta-asiakirjan pohjalta. Kokouksessa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 029 504 7224
työministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Pauliina Porkka, p. 029 504 8278
erityisasiantuntija Venja Henningsen, TEM, p. 029 504 7195

 
Sivun alkuun