Hyppää sisältöön

Korkean tason ryhmä keskusteli Venäjän hyökkäyksen vaikutuksista työmarkkinoihin ja työelämään

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.3.2022 13.45
Tiedote
Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen kutsui koolle ministeriöiden, viranomaisten ja työelämän osapuolista koostuvan korkean tason ryhmän maanantaina 21.3.2022. Ryhmä asetettiin alun perin maaliskuussa 2020 arvioimaan koronaviruksen vaikutuksia työmarkkinoiden toimintaan. Nyt yhteistyö jatkuu Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi.

”Venäjän aloittaman sodan vaikutukset tuntuvat työmarkkinoilla ja yrityksissä myös Suomessa. On tärkeää, että pidämme matalalla kynnyksellä yhteyttä keskeisten työelämän toimijoiden kanssa tämänkin kriisin keskellä”, työministeri Tuula Haatainen korostaa. 

Keskustelussa nousi esiin muun muassa Ukrainasta sotaa pakenevien tuki ja työllistymismahdollisuudet Suomessa. Julkisen sektorin ohella myös järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan roolin todettiin olevan tärkeä Suomeen asettautumisen tukemisessa.  

Ryhmä keskusteli myös pakotteiden ja vastapakotteiden yritysvaikutuksista. Lisäksi työryhmä sai katsauksen valtioneuvoston varautumisen ministerityöryhmän työstä.

Pyöreän pöydän keskustelussa järjestöt jakoivat kokemuksiaan ajankohtaisesta tilanteesta ja näkemyksiään tarvittavista toimenpiteistä. Korkean tason työryhmä kokoontuu jatkossa säännöllisesti tarkastelemaan sodan aiheuttaman uuden kriisin tilannekuvaa ja keskustelemaan tarvittavista toimenpiteistä

Korkean tason ryhmässä ovat edustettuina Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, STTK ry, Akava ry, KT Kuntatyönantajat, Valtion työmarkkinalaitos sekä Kirkon työmarkkinalaitos, Suomen Yrittäjät ja Suomen Kuntaliitto ry. Hallinnosta mukana ovat työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ELY-keskus ja työ- ja elinkeinotoimisto.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353

 
Sivun alkuun