Hyppää sisältöön

Lintilä ministeritapaamiseen Tukholmaan - aiheina mm. datan vapaa liikkuvuus ja alustatalous

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.10.2017 17.03
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä matkustaa 18. lokakuuta 2017 Tukholmaan D9+-maiden ministeritapaamiseen. Ruotsin koolle kutsuman tapaamisen aiheena ovat digitaalisen talouden haasteet sekä EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden strategia. Erityisesti keskitytään datan vapaan liikkuvuuden kysymyksiin ja alustatalouden hyödyntämiseen.

D9+-maihin kuuluvat Alankomaat, Belgia, Irlanti, Iso-Britannia, Luxemburg, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro, ja tällä kertaa mukaan on kutsuttu myös Puola ja Tsekki. Digital9 on Ruotsin perustama epävirallinen maaryhmä, joka pyrkii löytämään ratkaisuja digitalisaation haasteisiin. Ryhmä on kokoontunut neljä kertaa vuodesta 2016 lähtien.

Ministeritapaamisessa etsitään yhteistä näkemystä komission ehdotukseen datan vapaasta liikkuvuudesta ja keskustellaan alustatalouden sääntelyn nykytilasta ja kehittämisestä. Uusien teknologioiden nopea kehitys korostaa tarvetta vahvistaa EU:n yhteistä agendaa digitalisaatiossa töiden ja kasvun aikaansaamiseksi.

– Suomella on hyvät edellytykset olla edelläkävijä uuden teknologian hyödyntämisessä. Meidän on tartuttava rohkeasti mahdollisuuksiin niin julkisella sektorilla kuin yrityksissä. Digitalisaation mukanaan tuoma työn murros, tekoäly ja robotisaatio ovat tärkeitä kysymyksiä, joihin haluamme etsiä yhteisiä ratkaisuja EU-tasolla, toteaa elinkeinoministeri Lintilä.

Tapaamisessa käsitellään McKinseyn Googlelle tekemää tutkimusta, joka tarkastelee uuden teknologian, kuten tekoälyn ja robottien vaikutuksia työntekoon ja teollisuuteen.

Komission digitaalisten sisämarkkinoiden strategian keskeisiä tavoitteita ovat verkkotuotteisiin ja -palveluihin pääsyn helpottaminen, digitaalisten verkkojen ja palvelujen tukeminen sekä Euroopan digitalouden kasvun mahdollistaminen. Digitaalisten sisämarkkinoiden strategia on osa komission Digital Agenda for Europe 2020 -ohjelmaa.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Akseli Koskela, TEM, puh. 046 923 2584

 
Sivun alkuun