Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Harakka Team Finland -matkalle Intiaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
18.11.2019 13.33
Tiedote

Työministeri Timo Harakka tekee Team Finland -matkan Intiaan 19.–22.11.2019. Matkan tavoitteena on tiivistää suomalaisten ja intialaisten yritysten yhteistyötä sekä edistää suomalaisten yritysten vientiä ja vastaavasti intialaisten yritysten investointeja Suomeen.

Ministeri vierailee pääkaupunki New Delhin lisäksi Bengalurussa (Bangalore) Karnatakan osavaltiossa. Matkalle osallistuu myös TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Opetus- ja kulttuuriministeriön edustus on mukana vierailulla.

Ministerin kanssa matkustaa 31 hengen yritysvaltuuskunta, joka koostuu erityisesti IT-yrityksistä ja kansainvälisen rekrytoinnin ohjelman Talent Boostin kumppaneista. Karnataka tunnetaan ”Intian Piilaaksona”.

- Matkalla on kolme tavoitetta. Edistämme suomalaisen osaamisen vientiä Intiaan, vahvistamme Suomen houkuttelevuutta intialaisten maailmanluokan yhtiöiden investointikohteena, ja tarjoamme Suomea työpaikaksi korkeasti koulutetuille ict- ja ohjelmisto-osaajille, työministeri Timo Harakka summaa.

Työministerin mukaan yhteistyö intialaisten yritysten ja osaajien kanssa tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittävän kasvun mahdollisuuden.

- Suomeen viime vuosina tulleista erityisasiantuntijoista intialaiset ovat jo suurin ryhmä. On selvää, että Suomen yritykset tarvitsevat kipeästi ulkomaisia osaajia, jotka tuovat työelämään paitsi taitonsa, myös uusia kasvun näkökulmia. Tuottava työyhteisö paitsi arvostaa, myös hyödyntää moninaisuutta, ministeri Harakka painottaa.

Suomi isosti esillä Bengaluru Tech Summit -teknologiatapahtumassa

Matkan aikana työministeri Harakka tapaa muun muassa Intian työ-, kauppa- ja matkailuministerit, Karnatakan osavaltion varapääministerin sekä suurten intialaisten yhtiöiden kuten Infosysin, Wipron ja Mahindran johtoa. Ministeri vierailee Karnatakan alueen suurimmassa vuotuisessa teknologiatapahtumassa Bengaluru Tech Summitissa, jossa Suomella on iso osasto ja omia oheistapahtumia. Lisäksi #Finlandworks-brändinimen alla järjestetään erillinen iltatilaisuus alueen IT-ammattilaisille, opiskelijoille ja startupeille.

Intia on maailman seitsemänneksi suurin talous ja tarjoaa merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Pienemmille yrityksille maailmanlaajuisesti toimivat merkittävät intialaisyritykset voivat tarjota yhteyksiä Intian lisäksi muillekin markkinoille. Intiassa toimii nykyisellään 120 suomalaisyritystä, ja kauppaa Intian kanssa käy arviolta sata yritystä näiden lisäksi.

Matkalle osallistuvat yritykset ja organisaatiot: Cimcorp, Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopisto, Echo Engineering, Finnvera, Fortum, Helsinki Business Hub, IQM Finland, Kone, Kyyti Group, Nokia, Plugit Finland, Quuppa, Ramboll, Reaktor, Rightware, Tieto, Turku Science Park, Ultra Design & Strategy, Oulun yliopisto, Wirepas ja Zoan.

Matkan aikana työministeri allekirjoittaa yhdessä Intian matkailuministerin kanssa maiden välistä matkailuyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan. Lisäksi TEM:n sekä Intian elektroniikka- ja informaatioteknologiaministeriön kesken allekirjoitetaan yhteislausuma yhteistyön edistämisestä digitalisaation alalla.

Lisätietoja:

työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 040 751 5496
neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, TEM, p. 029 50 48278

Timo Harakka team finland
 
Sivun alkuun