Hyppää sisältöön

Minister Lintilä: Valmets bilfabrik sysselsätter över alla förväntningar

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 22.3.2017 14.38 | Publicerad på svenska 22.3.2017 kl. 16.27
Pressmeddelande

Valmet Automotive meddelade den 22 mars 2017 att bolaget inleder en rekryteringskampanj för att anställa cirka 1 060 nya bilbyggare vid fabriken i Nystad. Antalet anställda vid fabriken är för närvarande cirka 2 300. Inom den närmaste framtiden kommer 300 personer att inleda arbetet, och nu söker man ytterligare drygt 1 000 arbetstagare.

Enligt företagets uppskattning kommer fabriken att ha cirka 3 700 anställda mot slutet av året.

− Framgången för Valmet Automotives bilfabrik har överskridit våra största förväntningar. Den utgör ett av de mest övertygande bevisen på att en tillverkningsindustri som baserar sig på hög kompetens kan också fortsättningsvis vara framgångsrik i Finland, konstaterar näringsminister Mika Lintilä.

− I Nystad och inom dess närområden är bilindustrin en allt viktigare sysselsättare. Fabrikens framgång har också betydande indirekta effekter på den ekonomiska aktiviteten och sysselsättningen inom regionen, betonar Lintilä.

− Jag är glad över att kunna gratulera företaget för en målmedveten och resultatrik utvecklingsverksamhet som yttrar sig i så lysande resultat och som har många positiva effekter också inom ett större område i Finland än enbart Satakunta.

Ytterligare upplysningar:
Hannu Väänänen, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 050 410 4909

 
Sivun alkuun