Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lintilä vierailee Berliinissä

Työ- ja elinkeinoministeriö
8.3.2017 10.15
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Berliinissä 8.3.2017. Työmatkan teemoina ovat energiapolitiikka, teollisuus 4.0 ja suomalaisen matkailun edistäminen.

Lintilä tapaa Berliinissä Saksan talous- ja energiaministeriön valtiosihteerin Matthias Machnigin. Kokouksen aiheena ovat mm. EU:n puhtaan energian paketti, teollisuuden kilpailukyky sekä Brexit.

EU:n energiapolitiikka sekä digitalisaation vaikutus teollisuuteen ovat esillä suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronden emännöimällä lounaalla, johon osallistuu Saksan liittopäivien talous- ja energiavaliokunnan edustajia. Myöhemmin iltapäivällä ministeri tapaa vielä Saksan teollisuuden keskusliiton ja Saksalaisen kauppakamarin edustajia.

Ministeri Lintilä avaa myös Suomen osaston maailman suurimmilla matkailumessuilla Berliinin ITB:ssa. Tänä vuonna Suomi tekee messuilla kaksi ennätystä: sekä osallistuvien yritysten määrä että messuosaston koko on aiempia messuja suurempi. Saksa on yksi Suomen tärkeimmistä markkinoista matkailun saralla. Tavoitteena on lisätä saksalaisten matkailua erityisesti pidentämällä Suomen matkailusesonkia. Esimerkiksi hyvinvointimatkailu kiinnostaa, mutta myös saaristo ja luontoaktiviteetit.

Lisätiedot:
erityisavustaja Hannu Väänänen, TEM, puh. 0295 060 180
erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, TEM, puh. 029 50 47077

 
Sivun alkuun