Hyppää sisältöön

Ministerit Lindström, Saarikko ja Mattila kutsuvat työmarkkinajärjestöt keskustelemaan seksuaalisesta häirinnästä

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2017 16.45
Tiedote

Työministeri Jari Lindström, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kutsuvat työmarkkinajärjestöjen sekä muiden keskeisten sidosryhmien edustajat pyöreän pöydän keskusteluun seksuaalisesta häirinnästä työpaikoilla.

Pyöreän pöydän keskustelu järjestetään Helsingissä 18.12.2017. Sen tavoitteena on saada konkreettisia ehdotuksia toimenpiteistä, joilla hallitus sekä eri työmarkkinaosapuolet ja sidosryhmät voivat edistää häirintävapaata työelämää Suomessa.

– Me too -kampanja on tuonut esiin erittäin huolestuttavia piirteitä ja tapauksia suomalaisesta työelämästä. Työpaikoilla tulee olla nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään, työministeri Lindström sanoo.

– Seksuaalinen häirintä on yksiselitteisesti lailla kielletty. Nyt tarvitaan iso muutos, jotta tämä näkyy myös asenteissa, tasa-arvoasioista vastaava ministeri Saarikko toteaa.

– On tärkeää, että voimme keskustella tästä aiheesta työelämän osapuolten kanssa, ja uskon tavoitteemme olevan yhteinen: häirinnän kitkemiseksi on löydettävä ja käytettävä kaikki keinot, toteaa ministeri Mattila.

Lisätiedot:

Työelämä 2020 -hankejohtaja Margita Klemetti, TEM, p. 040 513 5107
työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 040 539 5090
sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja Niina Perälä, p. 0295 163 10

 
Sivun alkuun