Hyppää sisältöön

Pirkko Melvillestä Keski-Suomen ELY-keskuksen E-vastuualueen johtaja

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.1.2020 10.46
Tiedote
Kuva: Tony Melville

Filosofian tohtori, kauppatieteiden maisteri Pirkko Melville on nimitetty Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) elinkeino, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi ajalle 9.3.2020–31.12.2024.

Melville siirtyy toimeen Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Lisäksi Melville on toiminut Jyväskylän kaupungilla myös kehitysjohtajana ja lukuisissa projektijohtamistehtävissä. Aiempaa työkokemusta Melvillellä on sekä Jyväskylän yliopistosta että yrityspuolelta osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävistä.

Keski-Suomen ELY-keskuksen virkaa haki määräaikaan mennessä 21 henkilöä. Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen (E-vastuualue) johtajan nimitti työministeri Tuula Haatainen.

Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta.

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. E-vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan, innovaatioiden ja kansainvälisen liiketoiminnan, maahanmuuton ja kotoutumisen, työmarkkinoiden toimivuuden, osaavan työvoiman saatavuuden, osaamisen ja kulttuurin sekä maaseudun kehittämisen ja kalatalouden edistämisen tehtäviä.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, puh. 0295 064 215

 
Sivun alkuun