Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Suomen ja Saudi-Arabian talouskomissio kokoontui Helsingissä

Työ- ja elinkeinoministeriö
24.5.2017 11.00
Tiedote

Suomen ja Saudi-Arabian välinen talouskomissio kokoontui 22.–23.5.2017 Helsingissä. Kokouksen aikana käsiteltiin laajasti maiden välisten kauppasuhteiden kehittämistä. Viime vuosina hyvin esillä olleiden koulutusyhteistyön, terveysalan ja hyvinvoinnin lisäksi aiheina olivat energia ja energiatehokkuus, kaivostoiminta ja geologia, liikenne- ja viestintäala, ympäristöasiat ja biotalous, elintarvike- ja maataloussektori sekä työvoimapolitiikka ja matkailu.

Kokouksen puheenjohtajina toimivat alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja varaministeri Abdulrahman Al-Harbi Saudi-arabian kauppa- ja investointiministeriöstä.

Kokouksen yhteisessä loppulausunnossa Suomi ja Saudi-Arabia toteavat, että kahdenvälisiä talous-, kauppa- ja investointisuhteita tulee vahvistaa. Kumpikin osapuoli korostaa, että yhteinen talouskomissio toimii alustana maiden viranomaisten, yritysten ja organisaatioiden verkottamiselle, yhteistyöaloitteille ja projekteille.

– Suomella ja Saudi-Arabialla on toisiaan täydentäviä vahvuuksia. Tämä avaa maiden välille uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin suurille kuin pienemmillekin yrityksille. Olemme sitoutuneet kehittämään kumppanuuttamme eteenpäin ja edistämään kahdenvälisiä kauppasuhteita ja investointeja, Peltonen painottaa.

– Uskomme, että Suomella on yhtenä maailman avoimimpana ja kilpailukykyisimpänä taloutena paljon tarjottavaa ulkomaisille investoijille. Mielellämme näkisimme lisää investointeja Saudi-Arabiasta Suomeen, Peltonen toivoo.

Kumpikin osapuoli kehottaa sektoriministeriöitä, julkisorganisaatioita ja yrityksiä kehittämään suoria yhteyksiä ja selvittämään eteenpäin molempia osapuolia kiinnostavia yhteistyön mahdollisuuksia Helsingissä keskustelluilla painopistealueilla. Tulokset dokumentoidaan yhteiseen toimintasuunnitelmaan, ja yhteistyön edistymisestä on tarkoitus raportoida kuuden kuukauden välein. Talouskomission seuraava kokous pidetään vuonna 2018 Saudi-Arabiassa.

Varaministeri Abdulrahman Al-Harbi tapasi 22.–23.5. Helsingissä myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen ja tutustui delegaatioineen Wärtsilän, Fortumin ja Helenin energiaosaamiseen.

Lisätiedot:

Alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, puh. +358 50 626 63

 
Sivun alkuun