Hyppää sisältöön

Tesille määrärahaa Kiertotalous-sijoitusohjelmaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2019 13.29
Tiedote

Valtioneuvosto antoi työ- ja elinkeinoministeriölle valtuudet merkitä yhteensä 14,5 miljoonalla eurolla Suomen Teollisuussijoitus Oy:n osakkeita vuoden 2017 talousarviossa myönnetyllä määrärahalla. Määräraha kohdistetaan Tesin Kiertotalous-sijoitusohjelman rahastosijoituksiin.

Suomen Teollisuussijoitus Oy käynnisti vuoden 2018 lopulla Kiertotalous-sijoitusohjelman. Sijoitusohjelman koko on 75 miljoonaa euroa.

Ohjelman tavoitteena on:

  • edistää materiaalien, energian ja ravinnon tehokkaampaa käyttöä luonnonvaroja säästäen,
  • toteuttaa kansallista Kiertotaloustiekarttaa ja Muovitiekarttaa,
  • edistää kiertotalousalan kohdeyritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä
  • edistää toimialalle sijoittavien rahastojen syntymistä.

– Tällä määrärahalla on suora vaikutus muun muassa Muovitiekartan toteutukseen eli muoveista luopumisen nopeuttamiseen ja muovien aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseen, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Suomen muovitiekartta voi toimia muille maille suunnannäyttäjänä, koska se on ensimmäinen laatuaan maailmassa, Lintilä muistuttaa.

Lokakuussa 2018 valmistuneeseen Muovitiekarttaan on koottu yli sadan ehdotuksen joukosta joukko keskeisiä toimia muovien aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi) on valtion omistama pääomasijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on suomalaisen pääomasijoitusmarkkinan kehittäminen. Tesin tehtävänä on uudistaa elinkeinoelämää ja luoda uusia kasvuyrityksiä.

Lisätiedot:
kaupallinen neuvos Kari Virtanen, TEM, puh. 029 504 7707, [email protected]

 
Sivun alkuun