Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Tulevan Business Finlandin palveluja ei olla avaamassa kilpailulle

Työ- ja elinkeinoministeriö
10.8.2017 16.13
Tiedote

Tekes ja Finpro yhdistetään vuoden 2018 alusta alkaen uudeksi Business Finland -nimiseksi toimijaksi. Business Finland kokoaa jatkossa saman katon alle kaikki innovaatiorahoitukseen, vientiin, investointeihin sekä matkailun edistämiseen liittyvät palvelut.

Valtiovarainministeriön talousarvioehdotukseen vuodelle 2018 sisältyy esitys, jonka mukaan Business Finland kilpailuttaa ja ostaa t&k&i-toimintaa, kansainvälistymistä, ulkomaisia investointeja ja matkailua edistäviä asiantuntijapalveluita. Esityksen mukaan alkuvaiheessa, joka kestää enintään kolme vuotta, palveluiden osto toteutetaan Innovaatiorahoituskeskuksen ja Business Finland -yhtiön välisen palvelusopimuksen perusteella. Tämän jälkeen palvelut avattaisiin kilpailulle.

Työ- ja elinkeinoministeriön näkemyksen mukaan valtiovarainministeriön esitys ei toteuta uudistuksen tavoitteita. Nykyiset Team Finland -toimijat ostavat jo nykyisin merkittävän osan palvelutarjonnastaan markkinoilta. Business Finlandin toimintojen markkinoille vieminen ei ole kaikilta osin mahdollista niihin sisältyvien viranomaistehtävien vuoksi. Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö neuvottelevat esityksestä viikolla 33.

Lisätiedot:
ylijohtaja Ilona Lundström, TEM, p. 029 504 7186

 
Sivun alkuun