Hyppää sisältöön

Työministeri Lindström vierailulle Isoon-Britanniaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2019 10.58
Tiedote

Työministeri Jari Lindström vierailee Isossa-Britanniassa 30.–31.1.2019. Vierailun teemoja ovat muun muassa erityisryhmien työllisyyden edistäminen, maahanmuuttajien kotoutuminen sekä Suomen tuleva EU-puheenjohtajuus.

Ministeri Lindström tapaa vierailulla työ- ja eläkeasioista vastaavan kabinettiministerin Amber Ruddin. Työministerien tapaamisen aiheena ovat toimivat käytännöt osatyökykyisten työllisyyden edistämiseksi.

– Tiedämme jo, etteivät työmarkkinat meillä Suomessa tue riittävästi osatyökykyisten osallistumista. Britannian esimerkit kiinnostavat, sillä tarvitsemme myös osatyökykyisten panosta työmarkkinoilla, työministeri Jari Lindström sanoo.

Työllisyysnäkökulma korostuu myös johtajatason tapaamisessa Britannian sisäministeriössä, jossa keskustelun aiheena on pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotoutuminen.

– Haluamme, että kotoutuminen on tehokasta, ja että tulokkaat löytävät mahdollisimman nopeat polut työelämään. Toivottavasti löydämme hyviä esimerkkejä ja kokemuksia, Lindström jatkaa.

Työmarkkinoiden kestävä tulevaisuus ja Universal Creditin opit tapaamisten puheenaiheina

Työministeri Lindström syventyy vierailunsa aikana Britannian hallituksen hiljattain julkaisemaan laajaan toimenpidesuunnitelmaan työmarkkinoiden uudistamiseksi (The Good Work Plan). Tapaamisessa Britannian elinkeino- ja energia-asioista sekä teollisesta strategiasta vastaavan kabinettiministeri Greg Clarkin kanssa esillä on myös Suomen tuleva EU-puheenjohtajuus.

Britannian opit sosiaaliturvan uudistamisesta Universal Credit -yleisturvamalliin siirtymällä kiinnostavat Suomessa laajasti. Universal Credit on puheenaiheena työministeri Lindströmin lounastapaamisessa Institute for Fiscal Studies -tutkimuslaitoksen johtaja Robert Joycen kanssa.

Lisäksi ministeri Lindström tapaa vierailunsa aikana suomalaisia opiskelijoita sekä suomalaisyritysten edustajia Britanniassa.

Seuraa vierailua TEM:n Twitter-tilillä @TEM_uutiset ja #JarppaLondon

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255

neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, TEM, p. 029 504 8278

 
Sivun alkuun