Hyppää sisältöön
Media

Työttömyysturvatehtäviä keskitetään Uudenmaan TE-toimistoon

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.7.2021 13.39
Tiedote

Uudenmaan TE-toimisto antaa jatkossa työvoimapoliittiset lausunnot osasta työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä kaikkien työ- ja elinkeinotoimistojen toimialueilla. Keskittämisen tavoitteena on, että käsittelyajat ja ratkaisukäytännöt ovat entistä yhdenmukaisempia. Lisäksi halutaan turvata, että työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä annettavat lausunnot käsitellään viivytyksettä.

Tehtävien keskittäminen Uudenmaan TE-toimistolle on perusteltua siksi, että sillä on kyky ja valmius johtaa suuren yksikön toimintaa. Lisäksi Uudenmaan TE-toimistolla on vahvaa osaamista keskitettävistä tehtävistä sekä toimivat ja vakiintuneet toimintaprosessit ja -käytännöt.

Uudenmaan TE-toimisto hoitaa työvoimapoliittiset lausuntotehtävät, kun kyseessä työllistyminen yrittäjänä ja omassa työssä, muu kuin työsuhteessa tehty työ, opiskelu, nuorten velvollisuus hakea opiskelupaikkaa työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä sekä työvoimapoliittisesti moitittava menettely.

Kaikki työ- ja elinkeinotoimistot antavat toimialueillaan edelleen työvoimapoliittisia lausuntoja esimerkiksi työnhaun voimassaoloon, kokoaikatyön hakemiseen ja työllistymistä edistävien palveluiden ajalta maksettavaan työttömyysetuuteen liittyvistä työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä.

Keskittäminen ei muuta työnhakijan asiointia TE-toimistossa.

Valtioneuvosto antoi asiaa koskevan asetuksen 8.7.2021. Asetus tulee voimaan 1.10.2021.

Lisätiedot:
hallitussihteeri Eeva Vartio, TEM, p. 0295 047 082

* tiedotetta on muokattu 9.7. ja täsmennetty Uudenmaan TE-toimiston hoitamien tehtävien luetteloa.
 

 
Sivun alkuun