Hyppää sisältöön

Uusia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille – Pk-yritysaloite laajenee

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.12.2018 11.12
Tiedote

Hallitus päätti 5.12.2018 kasvattaa pk-yritysaloitteen mukaista takaustoimintaa 35 miljoonalla eurolla. Valtion rahoitusosuuden lisääminen parantaa pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Vuonna 2016 aloitetun toiminnan laajennus mahdollistaa 350 miljoonan euron lainojen myöntämisen kasvaville yrityksille, joilla ei ole tarjota riittäviä vakuuksia pankeille.

– Esitimme lisätystä vuoden toisessa lisätalousarviossa ja nyt sille saatiin vahvistus. Lisärahoitus tuo huomattavan piristysruiskeen yritysrahoitukseen. Rahoituksen vipuvaikutus on kymmenkertainen, kun tällä 35 miljoonaan euron lisäpanostuksella mahdollistetaan arviolta 350 miljoonan euron lainojen myöntäminen kasvaville uusia toimipaikkoja luoville yrityksille, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Pk-yritysaloite on Suomen valtion, Euroopan komission ja Euroopan investointipankki -ryhmän (Euroopan investointipankki ja Euroopan investointirahasto) yhteinen rahoitusväline. Se on suunniteltu nopeaksi ja tehokkaaksi välineeksi, jonka avulla lisätään luotonantoa, luodaan työpaikkoja ja edistetään kasvua. Nyt tehdyn lisäyksen jälkeen rahoitus on kokonaisuudessaan 75 miljoonaa euroa.

–Takauksia on jo myönnetty lähes 600 kasvua hakevalla pk-yritykselle. Takausinstrumentille on ollut kysyntää ja pilotinomaisena kolmisen vuotta sitten käynnistynyt prosessi on osoittautunut onnistuneeksi, kertoo ministeri Lintilä.

Hallituksen päätökset osoitteessa tem.fi/paatokset

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, p. 050 463 9929
neuvotteleva virkamies Jyrki Orpana, TEM, p. 029 506 0133
neuvotteleva virkamies Kari Kainulainen, TEM, p. 029 506 4950

 
Sivun alkuun