Hyppää sisältöön
Media

Yritystukien tutkimusjaosto asetettiin uudelle toimikaudelle 

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 16.3.2023 14.49
Uutinen

Hallitus asetti 16.3.2023 yritystukien tutkimusjaoston uudelle toimikaudelle 1.4.2023–31.3.2027. Työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä toimiva riippumaton tutkimusjaosto tuottaa informaatiota yritystukijärjestelmän kehittymisestä sekä edistää vaikuttavuuden arvioinnin laatua ja tutkimuksen hyödyntämistä politiikanteossa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Tutkimusjaoston uuden kauden puheenjohtaja on tutkimusjohtaja Heli Koski Elinkeinoelämän tutkimuslaitokselta. Koski on julkaissut lukuisia yritystukia koskevia tieteellisiä artikkeleita ja raportteja ja hänellä on mittava kokemus yritystukien vaikuttavuusarvioinnista.

"On hienoa päästä kehittämään yritystukitutkimusta tässä uudessa roolissa. Yritystukien vaikuttavuuden arviointi on tärkeää, koska niistä saatavat hyödyt yhteiskunnalle riippuvat niiden tehokkaasta kohdentumisesta. Meillä Suomessa on onneksi poikkeuksellisen hyvät rekisteriaineistot tukien vaikuttavuuden tutkimiseen", Koski toteaa.
 
Jaoston muina jäseninä toimivat professorit Timo Kuosmanen (Turun yliopisto), Minna Martikainen (Vaasan yliopisto), Topi Miettinen (Svenska Handelshögsskolan) ja Hannu Vartiainen (Helsingin yliopisto). Tutkimusjaosto voi tilata ja hyödyntää ulkopuolista tutkimusta työssään, mutta myös jaoston jäsenet osallistuvat arviointi- ja analyysityöhön. Tutkimusjaostolle on myös varattu määrärahoja ulkopuolisen tutkimuksen teettämiseen.

Tutkimusjaostolla on asioiden valmistelua ja toimeenpanoa varten sihteeri. Se perustettiin vuonna 2019.

Lisätiedot: 
neuvotteleva virkamies Anne Rothovius, TEM, p. 029 506 3532
tutkimusjohtaja Heli Koski, Etla, p. 050 466 3214, [email protected]

 
Sivun alkuun