Hyppää sisältöön

Elinvoimaa alueilta -kiertue haastaa alueet pohtimaan omia vahvuuksiaan – 24.9. vuorossa Pohjanmaa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.9.2018 10.13
Tiedote

Tänä syksynä työ- ja elinkeinoministeriö keskustelee aluepolitiikasta kautta koko maan.

Elokuussa käynnistyi elinkeinoministeri Mika Lintilän kattava maakuntakierros, jossa paneudutaan päivän mittaan kunkin alueen omiin vahvuuksiin ja tulevaisuudennäkymiin.

Ministeri Lintilän Elinvoimaa alueilta -kiertue saapuu Pohjanmaalle 24.9.2018

Ministeri vierailee päivän aikana Isokyrössä Kyrö Distillery Companyssa sekä Laihialla Fenergy Oy:ssä ja tutustuu Pohjanmaan elinvoimatekijöihin. Vierailuohjelman päätteeksi Alkio-talossa Laihialla järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus kello 17.30–18.30.

Yleisötilaisuudessa keskustelemassa elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla ovat maakuntajohtaja Kaj Suomela Pohjanmaan liitosta, tislaamonjohtaja Miko Heinilä Kyrö Distillerystä, InnoLab-tutkimusalustan johtaja Mari K. Niemi Vaasan yliopistosta, opiskelija Valtteri Hakala Laihian lukiosta sekä toimitusjohtaja Sture Udd Bock’s Cornerista. Keskustelun juontaa Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa.

Paneelikeskustelun jälkeen on mahdollisuus esittää ministerille yleisökysymyksiä.

Löydät tilaisuuden tiedot myös TEM:n facebookista

Keskustelu aluepolitiikan tulevaisuudesta käynnistynyt

Uusi aluepolitiikka valtasi Vanhan ylioppilastalon maanantaina 10.9, kun elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla julkistettiin tutkimuslaitos e2:lta tilatun kyselytutkimuksen tulokset sekä yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kirjoitettu pamfletti uuden ajan aluepolitiikan suuntaviivoista.

Tilaisuuden aineistot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta 

Ministeri korosti tilaisuudessa aluepolitiikan päivittämistä. Käsillä on monella tapaa tärkeä saranavaihe. Maakuntauudistus, EU:n uusi ohjelmakausi sekä yhä kiihtyvä digitalisaatio ja työn murros muuttavat aluekehittämistä ja sen tarpeita.

– Uuden ajan aluepolitiikka on elinvoimapolitiikkaa. Se ei valitse voittajia tai häviäjiä, vaan toimii menestyksen mahdollistajana. Elinvoimapolitiikka tunnistaa myös yritysten roolin aluekehityksen toimijoina. Valtiovallan tehtävä on taata otollinen toimintaympäristö, jotta työtä ja vireitä asuinpaikkoja voi olla ympäri maata jatkossakin, linjasi ministeri Lintilä.

Keskustelu jatkuu elinkeinoministerin kattavalla maakuntakierroksella.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, p. 050 340 2250

 
Sivun alkuun