Hyppää sisältöön

Toimiala-Onlinen sekä TEM:n ja ELY-keskusten työllisyyskatsauspalveluiden häiriö osoittautui tietomurroksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2018 12.29
Uutinen

Toimiala-Onlinen sekä TEM:n ja ELY-keskusten työllisyyskatsauspalveluissa havaittiin lokakuun lopussa häiriö, joka on osoittautunut tietomurroksi. Murron seurauksena palvelin meni häiriötilaan ja palveluihin pääsy internetistä estyi.

Palvelukatkosta tiedotettiin TEM:n sivuilla marraskuun alussa. Myös keskeiset palvelujen käyttäjät informoitiin erikseen. Välittömästi murron havaitsemisen jälkeen palvelin poistettiin käytöstä eikä mitään dataa menetetty. Palveluissa ei käsitellä mitään henkilötietoja tai muuta arkaluontoista tietoa.

Tietomurrosta on tehty poliisille rikosilmoitus. Tutkinta on edelleen kesken..

Työllisyyskatsauksen verkkosivustossa jaetaan työnvälitystilaston tilastotietoa. Toimiala Online on tilastotietopalvelu, josta saa ajantasaista tilastotietoa yritystoiminnan ja talouden kehityksestä. Sisällön ylläpidosta vastaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus). Konesalipalvelujen tarjoajana toimii Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. 

Selvitykset palvelujen uudelleen rakentamisesta ovat käynnissä ja uudistuneet palvelut pyritään saamaan käyttöön syksyn aikana.

Lisätietoja

KEHA-keskus/tietohallintojohtaja Heikki Heikkilä, 0295 020 100

Lisätietoja Toimiala Onlinesta 

Korjaus Talouselämän artikkeliin 21.11.18 : Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivusto ei ollut KEHA-keskuksen hallinnoima palvelu.

 
Sivun alkuun