Hyppää sisältöön

EU-ministerit keskustelevat koronaviruksen vaikutuksista matkailuun

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.4.2020 9.19
Tiedote

EU:n matkailusta vastaavat ministerit pitävät 27.4.2020 epävirallisen videokokouksen, jonka aiheena ovat koronaviruksen taloudelliset vaikutukset matkailuun. Suomesta kokoukseen osallistuu elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Matkailu on yksi aloista, joihin koronavirus on eniten vaikuttanut. EU:ssa matkailun osuus BKT:sta on lähes kymmenen prosenttia. Matkailun vähenemisellä on vaikutuksia myös moniin muihin talouden aloihin.

– Koronakriisin vaikutukset matkailualalle ovat jäsenvaltioissa erittäin huolestuttavat. Vakavimmin kriisi on kohdellut jäsenvaltioita, joiden talous ja BKT ovat vahvasti kansainvälisestä matkailusta riippuvaisia, ministeri Lintilä toteaa.

– Tilannekuvan laatimisesta ja nopeista tukitoimenpiteistä tulee EU-tasolla siirtyä jo sujuvasti kohti keskustelua pidemmän ajan elvytystoimenpiteistä myös matkailua koskien. Koordinoiduista elvyttämistoimista käytävän keskustelu vie aikaa ja se tulisi matkailun osalta käynnistää, ministeri Lintilä jatkaa.

Ministerit vaihtavat näkemyksiä tilanteesta ja keskustelevat tulevista toimista. He käsittelevät muun muassa seuraavia näkökulmia:

  • Matkailua tukevat toimet EU-jäsenvaltioissa ja niiden riittävyys
  • EU:n toimet matkailualan tukemiseksi

Epävirallinen matkailuministereiden kokous järjestetään EU-puheenjohtajamaa Kroatian aloitteesta.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, puh. 029 504 7171
johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, TEM, puh. 029 504 7012

 
Sivun alkuun