Hyppää sisältöön

EU:n matkailuministerit keskustelevat matkailun elpymismahdollisuuksista koronapandemian jälkeen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 26.2.2021 8.24
Tiedote

EU:n matkailuministerit keskustelevat videokokouksessaan 1.3.2021, miten matkailun toipumista koronapandemian aiheuttamasta kriisistä voidaan edistää. Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilän valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen.

Epävirallinen kokous järjestetään EU-puheenjohtajamaa Portugalin aloitteesta. Kokouksessa keskustellaan pandemian vaikutuksista matkailualalle sekä pohditaan EU:n yhteisiä toimenpiteitä kestävän, digitaalisen ja kilpailukykyisen matkailualan varmistamiseksi lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä.

– Koronapandemia on asettanut terveysturvallisuuden ja taloudellisen ja sosiaalisen toimeliaisuuden vastakkain, erityisesti tämä on koskettanut matkailua. Siksi matkailun kehittäminen kestävämpään suuntaan matkailupalveluja uudistamalla on entistäkin tärkeämpää, sanoo valtiosihteeri Tiilikainen.

Datan kerääminen ja hyödyntäminen muodostaa perustan matkailun kehittämiselle.
– Matkailua koskevan päätöksenteon tulee perustua ajantasaiseen ja oikea-aikaiseen tietoon. Tarvitsemme lisää EU-tasoisia työkaluja ja rahoitus- ja verkottumismahdollisuuksia tiedolla johtamisen kehittämiseen myös matkailua koskien, Tiilikainen sanoo.

– Matkailun elpymiselle on lisäksi tärkeää, että pystymme ylläpitämään positiivista ilmapiiriä matkailua kohtaan myös pandemian aikana. Siitäkin huolimatta, että matkailu on vielä toistaiseksi rajoitettua, Tiilikainen painottaa.


Matkailu on yksi koronaviruksesta eniten kärsineistä elinkeinoista. Euroopan unionin työllisistä 9 prosenttia eli noin 11,7 miljoonaa henkilöä saa elantonsa matkailusta. Suomessa matkailuala työllistää yli 140 000 ihmistä.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, TEM, p. 029 504 7012

 
Sivun alkuun