Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Faktatietoa maahanmuutosta ja kotouttamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö
22.1.2019 13.26
Uutinen

TEM:n kokoaman tietopaketin tavoitteena on antaa viimeisimpään tilasto- ja tutkimustietoon perustuva yleiskuva Suomeen suuntautuvasta maahanmuutosta ja kotouttamisesta, tämän hallituskauden aikaisista politiikkatoimista sekä kehityskohdista.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa maahanmuuttajien kotouttamisesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä sekä työllistymisen edistämisestä.

TEM:ssä toimii kotouttamisen osaamiskeskus, jonka tavoitteena on tukea maahanmuuttajien kotoutumista edistävää työtä. Tämä tarkoittaa muun muassa tutkimus-, tilasto- ja seurantatiedon tuottamista ja välittämistä kotouttamistyön suunnittelun ja toteutuksen tueksi, sekä kotouttamistoiminnan vaikuttavuuden arvioinnin edistämistä.

Olemme koonneet laajan tietopaketin maahanmuuton ja kotouttamisen nykytilasta. Tietopaketin tavoitteena on antaa viimeisimpään tilasto- ja tutkimustietoon perustuva yleiskuva Suomeen suuntautuvasta maahanmuutosta ja kotouttamisesta, tämän hallituskauden aikaisista politiikkatoimista sekä kehityskohdista.

Lisätiedot:

Sonja Hämäläinen, maahanmuuttojohtaja, p. 029 504 7112

 
Sivun alkuun