Hyppää sisältöön

Hallitus antaa energia- ja ilmastostrategian 24. marraskuuta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.11.2016 11.44
Tiedote

Hallitus viimeistelee parhaillaan kansallista energia- ja ilmastostrategiaa, joka on tarkoitus hyväksyä valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina 24. marraskuuta ja lähettää selontekona eduskunnalle. Ennen valtioneuvoston istuntoa asia käsitellään myös raha-asianvaliokunnassa, joka kokoontuu samana päivänä.

Valmisteilla olevan strategian linjauksia käydään läpi tänään iltapäivällä hallituksen strategiaistunnossa. Huomenna tiistaina strategiaistunnon tulokset ovat esillä hallituksen biotalousministeriryhmän kokouksessa. Tämän jälkeen strategia viimeistellään esiteltäväksi valtioneuvostolle.

Strategian valmistelua johtaa hallituksen biotalousministerityöryhmä. Strategia on valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimana eri ministeriöiden yhteistyönä. Elinkeinoministeri Olli Rehn esittelee valmiin strategian 24.11.2016 valtioneuvoston istunnon jälkeen pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Strategiassa linjataan konkreettisia toimia ja tavoitteita siten, että Suomi saavuttaa Sipilän hallitusohjelmassa ja EU:ssa sovitut energia- ja ilmastotavoitteet vuoteen 2030 niin, että Suomi on johdonmukaisesti matkalla kohti vuoden 2050 hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Markku Rajala, puh. 050 345 8490

 
Sivun alkuun