Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Lausuntokierros alkaa: TE-toimistojen työttömyysturvatehtäviä keskitettäisiin käsittelyaikojen yhdenmukaistamiseksi

Työ- ja elinkeinoministeriö
18.1.2021 9.17
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää lausuntokierroksen lakimuutoksista, joilla osa TE-toimistojen tehtävistä voitaisiin keskittää. Keskitettävät tehtävät liittyisivät työttömyysturvaan ja työllistymistä edistävien palveluiden keskeyttämiseen. Tavoitteena on edistää yhdenmukaista ratkaisukäytäntöä sekä tasata TE-toimistojen työmäärää.

Nykyisin kukin TE-toimisto ratkaisee toimialueellaan, onko työnhakijalla oikeus työttömyysturvaan, ja antaa siitä työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle tai työttömyyskassalle. Lisäksi kukin TE-toimisto päättää toimialueellaan työllistymistä edistävän palvelun keskeyttämisestä.

Keskittäminen ei muuttaisi työnhakijan asiointia TE-toimiston asiakaspalvelussa. Työnhakijat voisivat siis jatkossakin asioida oman TE-toimistonsa kanssa.

Vaativat työttömyysturvatehtävät keskitettäisiin Uudenmaan TE-toimistoon

Työ- ja elinkeinoministeriö esittää, että tehtävät keskitettäisiin Uudenmaan TE-toimistoon.

Keskitettävä yksikkö toimisi alueellisesti monipaikkaisesti, eli sen henkilöstö voisi jatkaa työskentelyä nykyisten TE-toimistojen sijaintipaikkakunnilla.

Lausuntokierros jatkuu 26.2.2021 asti

Esitys TE-toimistojen tehtävien keskittämistä on lausuntokierroksella 18.1.–26.2.2021. Tavoitteena on, että hallituksen esitys annettaisiin eduskunnalle maaliskuussa 2021 ja että muutos tulisi voimaan 1.9.2021.

Lisätiedot:

hallitussihteeri Eeva Vartio, TEM, p. 0295 047 082

 
Sivun alkuun