Hyppää sisältöön
Media

Mika Palosaari Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen E-vastuualueen johtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2023 10.39
Tiedote
Mika Palosaari

Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt Mika Palosaaren Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan virkaan ajalle 1.5.2023–30.4.2028.

Palosaari on toiminut Pohjanmaan TE-toimiston johtajana vuodesta 2018 alkaen. Aiemmin Palosaari on toiminut yhteyspäällikkönä Vaasan yliopistossa ja päällikkötehtävissä yksityisellä sektorilla. Koulutukseltaan hän on kauppatieteen maisteri.

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta. 

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa yhdessä maa- ja metsätalousministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen toimialaohjauksesta. E-vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan, innovaatioiden ja kansainvälisen liiketoiminnan, maahanmuuton ja kotoutumisen, työmarkkinoiden toimivuuden, osaavan työvoiman saatavuuden, osaamisen ja kulttuurin sekä maaseudun kehittämisen ja kalatalouden edistämisen tehtäviä.

Tehtävään tuli 17 hakemusta.

Lisätiedot
teollisuusneuvos Tapani Mattila, TEM, p. 029 506 0066

 
Sivun alkuun