Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Lindström: Osatyökykyisten palvelut kaipaavat uudistusta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.12.2018 12.26
Uutinen

Ministerit Jari Lindström ja Pirkko Mattila tapasivat eduskuntaryhmien edustajat 11.12.2018 ja keskustelivat osatyökyisten tilanteesta ja palveluista.

Keskustelu käytiin STM:n asettamien selvityshenkilöiden eli Tuija Oivon ja Raija Kerättären 15.11.2018 julkaistun Osatyökykyisten reitit työllisyyteen - etuudet, palvelut, tukitoimet -raportin pohjalta.  

– Haemme yhdessä näkemystä ja yli hallituskausien ulottuvaa tahtoa osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien tilanteen parempaan tuntemukseen ja siten parempiin palveluihin, kertoo tapaamisesta työministeri Jari Lindström.

– Jos työkykyongelmaa ei tunnisteta, ei sitä myöskään hoideta. Yksinkertaisesti: ihmiset on saatava oikeisiin palveluihin, ministeri Lindström korosti

– Raportti nostaa ongelman näkyväksi ja raportin suosituksien toivon päätyvän seuraavan hallituksen työkaluksi. Yhteisessä tapaamisessamme kaikki eduskuntaryhmien edustajat pitivät raporttia tärkeänä ja toivat sen jatkotoimiin tärkeitä näkemyksiä, ministeri kertoo.

– Sovimme, että jatkamme keskustelua tulevan vuoden puolella ja sovimme yhdessä siitä, miten etenemme raportin jatkotoimien kanssa, ministeri Lindström kertoo.

Tietopaketti selvityksestä TEM:n uutiskirjeessä 

Katso myös STM:n ja TEM:n tiedote: Selvityshenkilöt: Pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten todelliset palvelutarpeet on selvitettävä nykyistä paremmin

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Juha Halttunen, 050 574 0236
selvityshenkilö, johtaja Tuija Oivo, TEM, p. 029 504 9040

 
Sivun alkuun