Hyppää sisältöön

Ministeri Lindström Romaniaan keskustelemaan EU-puheenjohtajatrion ohjelmasta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2018 15.15
Tiedote

Työministeri Jari Lindström ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kutsuvat Romanian ja Kroatian kollegansa vastaavalle vierailulle Helsinkiin myöhemmin syksyllä 2018.

Romania, Suomi ja Kroatia muodostavat EU:n neuvoston puheenjohtajatrion vuoden 2019 alusta kesään 2020 saakka. Maat valmistelevat parhaillaan yhteistä ohjelmaa pääaiheista, joita neuvosto käsittelee näiden 18 kuukauden aikana. Trio-ohjelma julkaistaan tämän syksyn aikana.

Trio-ohjelmasta keskustellaan työ- ja sosiaaliministerien tapaamisessa Romaniassa 17.–18.9.2018. Suomea edustavat työministeri Jari Lindström ja sosiaali- ja terveysministeriön kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtaja Veli-Mikko Niemi. Tapaaminen on jatkoa keväällä Dubrovnikissa käydylle keskustelulle.

– Suomessa ja meillä ministeriössä jatkuu työ puheenjohtajakautemme temaattisten prioriteettien määrittelemiseksi. Trio-ohjelman valmistelu on tärkeä osa tätä prosessia, ja siksi kutsumme Romanian ja Kroatian kollegamme jatkamaan keskusteluja Helsingissä, työministeri Lindström sanoo.

Suomeen EU-puheenjohtajakausi lähestyy

  • Suomi toimii EU:n neuvoston puheenjohtajana puolivuotiskauden heinäkuusta 2019 alkaen.
  • Puheenjohtajuutta hoitaa Suomea ennen Romania ja Suomen jälkeen Kroatia.
  • Puheenjohtajamaat tekevät yhteistyötä kolmen maan ryhmissä eli trioina.
  • Suomen kansallinen puheenjohtajuusohjelma valmistellaan parlamentaarisesti.

– Tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltainen näkemys kestävän, älykkään ja osallistavan kasvun edellytyksistä EU:ssa. Tähän liittyy vahvasti keskustelu työn murroksesta ja siihen liittyvistä osaamishaasteista. Työvoiman liikkuvuuden edistäminen on yksi keino niihin vastaamiseen, ministeri Lindström jatkaa.

Trio-maat keskustelevat Romaniassa myös sukupuolten välisestä tasa-arvosta työmarkkinoilla sekä työterveyden ja -turvallisuuden edistämisestä.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, p. 029 50 48278

 
Sivun alkuun