Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt

Ministeri Lindström Talent Boost -vierailulle Etelä-Koreaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
16.11.2018 14.14
Tiedote

Työministeri Jari Lindström vierailee Soulissa 18.–21.11.2018. Vierailun teemoja ovat kansainvälisten osaajien houkuttelu Suomeen, nuorten työllisyyden edistäminen, startup-yritykset sekä digitalisaation vaikutukset työn tulevaisuuteen. Ministeri Lindström tapaa vierailulla työministeri Lee Jae-kapin.

– Kartoitamme mahdollisuuksia houkutella Etelä-Koreasta Suomeen osaajia ja jopa kokonaisia startup-tiimejä. Lisää osaajia tarvittaisiin Suomessa esimerkiksi ohjelmistoalalla ja meriteollisuudessa, ministeri Lindström kertoo.

Kansainvälisten osaajien houkuttelu on osa hallituksen Talent Boost -ohjelmaa. Talent Boost -ohjelman tavoitteena on kanavoida kansainvälisten osaajien asiantuntemus suomalaisten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen sekä innovaatiotoiminnan tueksi.

Tutustumista paikalliseen startup- ja innovaatiotoimintaan

Ministeri Lindström perehtyy vierailullaan paikalliseen startup-yritysten toimintaympäristöön ja kuulee myös Etelä-Koreassa toimivien suomalaisten kasvuyritysten kokemuksista.

– Suomi pyrkii kehittämään startup-ympäristöstään mahdollisimman houkuttelevan kansainvälisille yrityksille. Tätä varten on hyvä kerätä tietoa muiden maiden malleista, ministeri Lindström sanoo.

Ministeri vierailee Pangyo-startup-kampuksella, jota pidetään Korean parhaana tieto- ja viestintätekniikan tutkimus- ja tuotekehityksen innovaatioryhmittymänä. Lisäksi ohjelmassa on tutustuminen muun muassa Korea University startup-kiihdyttämöön sekä Aalto-yliopiston ja Seoul School of Integrated Sciences and Technologies -korkeakoulun (aSSIST) yhteiseen Executive MBA -ohjelmaan.

Suomen opit nuorten työllisyyden edistämisessä kiinnostavat Koreassa

Ministeri Lindström esittelee vierailunsa aikana Suomen hallituksen Talent Boost -ohjelmaa ja sen tavoitteita myös työministeri Lee Jae-kapille.

Ministerit keskustelevat tapaamisen aikana myös nuorten työllisyyden edistämisestä. Etelä-Koreassa ollaan kiinnostuneita suomalaisesta nuorisotakuusta. Nuorisotyöttömyys on noussut maassa vuonna 2018 korkeimmalle tasolle yli viiteentoista vuoteen, noin kymmeneen prosenttiin.

Seuraa vierailua Twitterissä: @TEM_uutiset ja #JarppaKorea

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Jami N. Arvola, p. 050 4471 255
neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, p. 029 50 48278

 
Sivun alkuun