Hyppää sisältöön

Ministeri Lintilä: Harjavaltaan tuleva akkumateriaaleja valmistava tehdas iso loikka Suomen akkuklusterille

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2018 14.02
Tiedote

Kemian alan jättikonserni BASF on päättänyt sijoittaa ensimmäisen uusia akkumateriaaleja valmistavan tehtaansa Harjavaltaan.

Pitkäjänteinen työmme akkuklusterin kehittämiseksi Suomessa alkaa nyt tuottaa tulosta. BASFin investointi on konkreettinen esimerkki siitä, miten akkutoimiala voi tuoda Suomelle menestystä. Jatkamme aktiivisesti työtä Suomen nostamiseksi Euroopan johtavaksi akkuklusterimaaksi, kommentoi päätöstä elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Ilmastonmuutoksen tuoma murros on suomalaiselle elinkeinoelämälle suuri mahdollisuus. Liikenteen sähköistymisen myötä akkuvalmistuksen arvoketjussa on valtava potentiaali Suomelle, niin raaka-aineiden jalostuksessa kuin akkujen ja näiden sovellusten kehittämisessä, ministeri Lintilä jatkaa.

BASFin Harjavallan investoinnin ansiosta suomalaisen metallijalostuksen jalostusaste kasvaa ja Suomi intergroituu entistä vahvemmin osaksi kansanvälisiä sähköistyvän liikenteen ekosysteemejä.

BASFin investoinnilla on tuntuvaa merkitystä myös Euroopan komission vauhdittamassa European Battery Alliance aloitteessa, jolla edistetään Euroopan teollista pohjaa sähköistyvässä liikenteessä/maailmassa.

- Suomen valtio on osaltaan valmis edistämään suomalaisen akkuvalmistuksen arvoketjun kehittymistä ja viemään eteenpäin siihen liittyviä panostuksia, niin tutkimuksen ja tuotekehityksen, yritysten toimintaedellytysten kuin investointienkin osalta, painottaa ministeri Lintilä.

Katso myös TEM:n tiedote akkuklusterin kehittämisestä

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, p. 050 463 9929
alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM, p. 050 62663

 
Sivun alkuun